Po Mníšku se pohybují Lovci knih

Po Mníšku se pohybují Lovci knih

Lovci knih v Mníšku pod Brdy

V pondělí 10. 10. 2016, na Den duševního zdraví, jsme v 10 hodin a 10 minut spustily hru Lovci knih. Hra vznikla v Belgii, díky tamější učitelce literatury Aveline Gregoirové. Té se nelíbilo, že děti jsou stále na mobilu a „paří“ hru Pokémon Go, tedy chodí po městě a loví virtuální Pokémony (japonské příšerky). Řekla si, že by bylo fajn, aby její studenti začali lovit
něco jiného, co je pro ně užitečné. Tak žákům začala schovávat knihy.

Jak hra funguje?
Podstatou je, že lidé ve volném prostoru, ve městě i v přírodě, skrývají knihy, dávají o nich indicie na Facebook a sdílejí své nálezy s ostatními. Každou nalezenou knihu by si také měli přečíst.

Vytvořily jsme facebookovou skupinu Lovci knih v Mníšku pod Brdy, kam se může každý přihlásit. Pak už je to jednoduché. Knihu vyfotíte, zabalíte tak, aby vydržela přírodní podmínky, schováte někam v Mníšku pod Brdy (na jeho katastrálním území) a vyfotíte větší celek tohoto místa. Obě fotografie pak vložíte na uvedenou FB stránku. Ostatní Lovci
to vidí a jdou hledat. Po nalezení knihu opět vyfotí a dají ji do skupiny, aby ostatní věděli, že kniha už na daném místě není. Lovec si pak knihu přečte a pošle ji dál.

Zapojit se může každý. Lovec nemusí jenom lovit knihy, může je i sám ukrývat. Knihovna Mníšek pod Brdy každý týden ukryje minimálně jednu knihu.

Pravidla a více podrobností najdete na
www.facebook.com/groups/LovciknihMnisekPodBrdy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se