Sběr obnošeného textilu pomáhá potřebným stále více

Sběr obnošeného textilu pomáhá potřebným stále více

Oblečení, které už přestalo vyhovovat, ale stále je funkční, už několik let odkládají občané Mníšku a okolí do červených kontejnerů Diakonie Broumov. V uplynulých měsících se navýšil počet těchto kontejnerů ve městě ze 3 na 4 a výrazně se zvýšilo i množství sebraného textilu. Od ledna do září letošního roku takto Mníšečané odevzdali 22 tun textilu, což je o 6 tun více než za stejné období loňského roku (a o tunu více než za celý předchozí rok).

Podle Zuzany Keraghelové z Diakonie drží Mníšek krok s celorepublikovým trendem – od loňska se zvýšil jak počet sesbíraného textilu, tak zapojených měst. Zapotřebí jsou podle ní veškeré druhy oděvů, vysloveně nedostatkové jsou pak pánské boty a pánské oděvy obecně.

Kontejner Diakonie Broumov na textil
Kontejner Diakonie Broumov na textil

Diakonie provozuje po celé republice cca 900 kontejnerů a oděvy po vytřídění putují do azylových domů, dětských domovů, sociálně potřebným rodinám, ale i do zahraničí. Pomoc je vždy individuální. Textil pomáhá nejen potřebným lidem, ale je také pracovním nástrojem pro klienty Diakonie, kteří mají jeho tříděním zajištěnou práci a je jim poskytnuto azylové ubytování.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se