Co se děje ve Sluníčku

Co se děje ve Sluníčku

První měsíce školního roku utekly jako voda a z nás v Miniškolce Sluníčku se stala sehraná „partička“ pěti tet a spoooousty mrňousků 🙂

Krásné, podzimní dny přímo vybízely k vycházkám do lesa, sbírání barevného listí, bukvic, šišek a žaludů k výrobě podzimních dekorací a povídání o zvířátkách, jejich „lesních domovech“ a potravě. Na školkové zahradě máme jabloň a ořech, a tak se k nám nastěhovali ježci a veverky a ke krmítku pod oknem už se začínají slétat ptáci. Děti pečují o měsíční jahůdky, které nám plodí ještě teď na podzim, sbírají spadaná jablka a ořechy a zahradu pomalu připravujeme na zimu.

Od října opět začal ve Sluníčku tradiční VÝTVARNÝ KROUŽEK s tetou Lídou, kde si děti procvičují jemnou motoriku, učí se rozmanitým výtvarným technikám, rozvíjet fantazii, pracovat ve skupině i samostatně. Výrobky jsou pozoruhodné a děti mají vždy velkou radost, jak se jim dílka povedla.

Také ANGLIČTINA HROU s Markem Aschermannem je už v plném proudu a děti se hravou a veselou formou seznamují s cizím jazykem. Pečujeme ale také o naše zdraví a v listopadu zahajujeme podzimní a zimní ozdravnou kůru – pravidelné saunování, denně před spaním dětem budeme stříkat v místnosti eukalyptový spray, který blahodárně působí na dýchací cesty, vařit bylinkový čaj s medem a citronem a samozřejmostí bude zvýšený přísun vitamínů.

Teď už se ale všichni moc těšíme na dýňování se strašidly, na divadélko, které k nám v listopadu přijede s pohádkou, se staršími dětmi do kina, na příchod Mikuláše, zdobení vánočního stromku na náměstí a nejvíc na naše školičkové Vánoce, protože díky dětem jsou Vánoce krásné a opravdové.

PODĚKOVÁNÍ
Chtěla bych velice poděkovat panu Pavlovi Černému z květinářství Kytku.cz za darování úžasného materiálu pro náš výtvarný kroužek – moc si toho vážíme. Velký dík také patří panu Radkovi Bednářovi za výsadbu jahod a rajčat pro děti, které měly možnost se o rostlinky starat a pochutnat si na sladkých plodech 🙂

www.minislunce.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se