Z hřišť zmizely střepy a tuny spadaného listí

Z hřišť zmizely střepy a tuny spadaného listí

O víkendu 5. a 6. listopadu proběhla podzimní údržba dětských hřišť. Pracovníci technického úseku prohrabali a doplnili písek v dopadových plochách a pískovištích, přesně jak praví norma. Kromě toho posekali trávu, shrabali listí, odvezli pryč vše, co na hřiště nepatří, a zkontrolovali herní prvky.

Na hřišti v Rymani doplnili písek u herních prvků a opravili plot podél dětského hřiště. Úpravy proběhly také ve Skateparku, kde postranní desky doplnily hlavní rampy tak, aby se omezilo znečištění těchto prostor. Na tomto místě se pracovníci města zaměřili především na odklizení nežádoucích předmětů jako jsou sklo, plechovky a jiné předměty, které by mohly představovat riziko především pro dětské návštěvníky. I odsud odklidili listí a posekali trávu.

PŘI ÚDRŽBĚ HŘIŠŤ JSME POUŽILI
5,4 TUNY PÍSKU A ODVEZLI OSM TUN LISTÍ.

Obdobné podzimní úpravy proběhly i na Pivovárce, na Hřišti Sluneční i na Hřišti za domovem důchodců.  Na Pivovárce museli pracovníci zapáskovat tunel, s jehož opravou počítají do konce tohoto roku.  Na Sluneční revizní technik poradil, aby basketbalovou desku doplnila informace o správném použití tohoto herního prvku. Z herních ploch také zmizely kameny a ostatní nežádoucí předměty. Páska se objevila i na hřišti za domovem důchodců u kladiny s řetízkem, ale ta už zase slouží dětem. Do konce listopadu se zde ještě objeví nástěnka s provozním řádem.

Na hřišti Pod květinou technici do konce roku opraví tunel.
Na hřišti Pod květinou technici do konce roku opraví tunel.

Na Hřišti na Novém sídlišti budou zlikvidovány zbývající herní prvky a upraven povrch.

Žádost Města o dotaci z Nadace ČEZ na Oranžové hřiště energetici nepodpořili. Nadace nezdůvodňuje, proč dotaci neposkytla, nicméně můžeme zažádat znovu, což po uvážení učiníme buď do konce roku nebo na začátku roku příštího. Část nákladů na nové hřiště navrhneme do rozpočtu na rok 2017 a Město se pokusí také využít jiné zdroje financování, např. oslovením dalších nadací spolu s monitoringem dotačních titulů.

Na všech hřištích kromě hřiště za domovem důchodců jsou aktuální provozní řády. Dále jsou k dispozici provozní interní listy na všechny hřiště, dle normy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se