O státním svátku potkáte na zámku pohádkové skřítky

O státním svátku potkáte na zámku pohádkové skřítky

Ve čtvrtek 17. listopadu můžete na mníšeckém zámku navštívit prohlídkovou trasu s reprezentačními prostory i trasu se soukromými pokoji. Rodiny s dětmi si mohou zvolit okruh Putování za zámeckými skřítky, Kouzelné sklepení a zavítat do výtvarného ateliéru.

foto-skret-odpadkovy_1Prohlídka Putování za zámeckými skřítky seznámí menší děti s pohádkovými skřítky, trpaslíky a trpaslicemi. V každé místnosti jednoho potkají a mohou zkusit uhodnout, jestli je to hodný skřítek, nebo zlobivec. Je jich tu zastoupeno několik druhů. Hodný elf, zlý skřet i zlomyslný plivník.

Plivník se zabydlel v krbu pánského salónku, a tak dostal jméno Krbovník. Rád se převtěluje do podoby černého zmoklého kuřete, ale na zámku je za fešáka. Rád vyvádí zlomyslné věci. Schovává neuklizené hračky, ponožky, klíče a jiné drobné předměty a ochutnává jídlo z lednice.

To skřet, zvaný odpadkový, je přímo zloduch. Ubližuje a škodí. Aby mohl Mníšek navštívit a představit se dětem, dohlíží na něj elf, zástupce nejhodnějšího druhu skřítků. Prohlídky se konají v 10.45, 12.00 a 13.45 hodin.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se