Bezpečnější zatáčka? Trochu ji narovnáme …

Bezpečnější zatáčka? Trochu ji narovnáme …

Zatáčka u kina - návrh budoucí podoby

Kino se nám pomalu bourá a spolu s ním zmizí i dům č. p. 17, kde původně bývaly obchody a služby (drogerie, obuv, autoškola…).

Vizualizace projektu na místě bývalého kina

Kino i dům č. p. 17 odprodalo město v roce 2009 se záměrem vybudovat moderní multifunkční centrum, ale také se závazkem zlepšit dopravu a zvýšit bezpečnost pro auta i chodce. Nyní v souvislosti s výstavbou obchodního centra Pražská pasáž přichází naplnění i tohoto příslibu. Dojde k částečnému „narovnání“ zatáčky u pizzerie Pressto tak, aby auta a hlavně kloubové autobusy nemusely přejíždět do protisměru a aby zde vznikly bezpečnější přechody pro chodce.

Zatáčka u kina – současný stav

Na obrázcích můžete porovnat současný stav silnice kolem kina a návrh řešení zatáčky s křižovatkou včetně nových chodníků a přechodů.

Zatáčka se díky posunutí budovy a „zaoblení rohu“ narovnává a vytváří se prostor pro pozvolnější zatáčení i bezpečnější průjezd především větších a především delších vozidel.

Získáme zároveň dost prostoru pro nový chodník a přechody směrem do Čisovické ulice. Jednou z možností, kterou rozšířená křižovatka umožní je i vyjíždění z Čisovické ulice přímo na Pražskou, což dnes z důvodů nedostatečného rozhledu není možné.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se