Mníšecké krabice od bot letos rozzáří ještě více dětských očí

Mníšecké krabice od bot letos rozzáří ještě více dětských očí

Děti darují dětem k Vánocům

Mníšek je na republikové špici v balení dárků pro děti. Na 850 krabic jste letos darovali během akce Vánoční krabice od bot, a to jen v Mníšku. Celkem Kateřina Vojkůvková, která akci zorganizovala, shromáždila více než 1 700 krabic z Mníšecka, Dobříšska, jedné příbramské a jedné březnické ZŠ. Dárky už jsou na cestě k organizacím, které pečují o sociálně znevýhodněné děti, například do Azylových domů v Sedlčanech či v Mokrovratech, do Komunitního centra Kostka v Krásné Lípě nebo spolku Romano Jasnica na Lounsku. Každého z Vás může navíc hřát pocit, že jste darovali více krabic než celé Brno.

„Díky bližší spolupráci s lidmi, kteří se o znevýhodněné děti starají, letos bezprostředněji vnímám i radost, již předáváme. Dárky jsou pro tyto organizace povzbuzením, důkazem, že osud dětí není veřejnosti lhostejný,“ říká Katka Vojkůvková, která mnohé pomáhající organizace sama oslovuje. Pod hlavičkou Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá sběr dárků v Mníšku už počtvrté. „Kdyby tehdy nezareagovala na mou facebookovou výzvu Renata Bolková se svou třídou, možná by dnes tady tato akce nebyla. Potěšením je, že se přidává čím dál více ochotných a pozitivně naladěných lidí,“ říká Katka.

V našem městě jste krabice nosili do knihovny, na úřad, do školek a školy, Fabiánku. Do akce se letos zapojila vedle Mníšku také Dobříš: 3 základní školy a gymnázium, dětská herna Skřítkov a evangelická i římskokatolická farnost. A k projektu se díky Katce přidaly i základní školy v Čisovicích, Višňové, Březnici, Dobřichovicích a ZŠ Bratří Čapků v Příbrami. Krásných 75 krabic jste donesli na Knoflíkový trh, kam navíc přivezli od svých kamarádů více než 40 krabic také Michaela a Martin Bambouskovi.

„Děkuji všem, kdo se zapojili. Kromě dárců samotných a těch, kdo sběr organizovali, pak Jaroslavě Holobradové, Jiřině Romové a Tereze Středové z radnice, pracovníkům školy a za pomoc s finálním odvozem pak Dáše Špačkové, Monice Umláškové a Zuzaně Bajerové,“ dodává Kateřina Vojkůvková.

O akci a jejích výsledcích se dozvíte na www.krabiceodbot.cz nebo facebookové stránce www.facebook.com/darujkrabiciodbot

Fotogalerie ze sběru i předávání dárků:

Vánoční krabice od Bot 2016 - Mníšek a okolí

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se