Do posledního detailu. Tělocvična projde důkladnou prohlídkou

Do posledního detailu. Tělocvična projde důkladnou prohlídkou

Rada města schválila prohlídku konstrukce tělocvičny. Při ní nebudou statici jen od stolu počítat, ale prohlédnou celou budovu a za výsledky se zaručí.

Statici z firmy Recoc se budou mníšeckou tělocvičnou zabývat nejen teoreticky. Rada města na středečním jednání jednomyslně schválila, že konstrukci haly detailně prověří v rámci stavebně technického průzkumu.
„Důkladnější prověření naší tělocvičny už opravdu získat nemůžeme,“ sdělila místostarostka Daniela Páterová. „Ale chceme udělat maximum pro to, abychom ujistili, že je tělocvična v pořádku,“ dodala.

Dvě cesty
Radní vybírali ze dvou variant – levnější průzkum by zahrnoval ověření nosných prvků a kritických míst, avšak jen formou kontroly původní projektové dokumentace.
Podle názoru radních by takový postup nemusel pochybnosti rozptýlit, proto se i na základě doporučení Odboru správy majetku a investic rozhodli pro náročnější cestu. Během měsíční práce statici propočítají nejen nosnost celé konstrukce, ale následně na místě posoudí jednotlivé nosné prvky, detaily i celek budovy.
Kromě času si důkladnější posouzení vyžádá i více peněz, za stavebně technický průzkum Město zaplatí 90 750 Kč. „Dostaneme komplexní zprávu, za zjištění a případné návrhy opatření bude firma Recoc odpovídat. Pokud její statici napíší, že je tělocvična v pořádku, zaručí se za ni,“ zdůraznil starosta města Petr Digrin.
Kontrola mníšecké tělocvičny probíhá kvůli pádu střechy českotřebovské haly. Obě budovy totiž stavěla stejná firma.

V příštím týdnu přineseme rozhovor se statikem, mimo jiné se dozvíte, jak bude při kontrole tělocvičny postupovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
3 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Ing. Zbynek Jirovsky
Ing. Zbynek Jirovsky
7 let před

Kdypak asi radnice zveřejní stavebně technický průzkum? Pracovní verzi, která říká, že tělocvična neodpovídá ČSN město již obdrželo. Toto je důvodem uzavření nové tělocvičny? Že by další šlendrián?

petr jansky
petr jansky
7 let před

nejak tomu nerozumim.. mame novou telocvicnu na kterou je zaruka 2 roky.. rada necha udelat prohlidku za 90 tisic jenom proto ze nekde spadla uplne jina konstrukce.. kdyz uz firme profistav neverime nemela by prohlidku zajistit ona na svoje naklady?..

Zdeněk Vyskočil
Zdeněk Vyskočil
Odpovědět  petr jansky
7 let před

Dobrý den pane Jaský (ano opět já:))
myslím, že požadovat po firmě, aby si dokazovala svou chybu na vlastní naklády asi nepůjde (co by ji k tomu mělo vlastně nutit?).
Z mé vlastní zkušenosti vím, že pokud požaduju reklamaci na něco, tak prvně musím vědět, co je špatně. Pak můžu požadovat nejen opravu dané věci, ale i proplacení nákladů s tím spojených. Bohužel preventivní překontrolovaní všeho určitě nebývá součastí reklamace – teda jsem to ještě v životě neviděl:)
Vzhledem k tomu, že je plno rodičů, kteří se bojí o svě děti, které tam cvičí, vidim toto já osobně jako jedinou možnost, jak to zkontrolovat. Přesněji mít v ruce stanovisko třetí strany, která se k tomu za to zaručí. Já osobně s tím souhlasím, protože mě nenapadá, jak jinak utišit starost rodičů, která vznikla pádem sice jiné budovy, ale postavenou stejnou firmou.
Pěkný víkend všem:)

Přihlásit se