Mníšečtí prvňáčci si užili sportovní den. Běželi si pro smajlíky

Mníšečtí prvňáčci si užili sportovní den. Běželi si pro smajlíky

děti neodradilo ani počasí

Oddíl OK Dobříš navázal v Mníšku pod Brdy na úspěšné akce z minulého roku a propaguje orientační běh především mezi děti. Stejně jako v roce 2016 vedení ZŠ Mníšek nabídl organizaci sportovního dne pro prvňáčky, a to na 14.9. tohoto roku.

Děti měly možnost vyzkoušet si tento skvělý sport zábavnou formou her a běhů. Orientační běh se tak dostává do hledáčku rodičů, kteří hledají pro děti ten správný sport, ve kterém mohou nechat rozvinout talent svých ratolestí, vztah k přírodě, samostatnost, fyzickou i psychickou odolnost, ale i pohyb samotný. Akce se zúčastnily všechny třídy 1.ročníku.

Na tento den jsme měli rezervované celé školní hřiště, abychom zajistili bezpečnost těch nejmenších. Stejně jako v roce minulém měla největší úspěch měřená disciplína s elektonickou SI sadou a běhání s čipy probudilo i ty největší lenochy k rychlejšímu pohybu. Zvířátkový OB znají už z našich předešlých akcí, a stejně tak i v tento den si ho užily. Při běhu pro smajlíky se mohly bez váhání rozběhnout tou největší rychlostí. Sice našly někdy mračouna a nedařilo se jim soupeře porazit, ale i tak to celé braly především jako hru. Počasí bylo takové orienťácké, ale dětem to vůbec nevadilo. Díky pohybu zapomněly na chlad, vítr a deštík  a akci si pořádně užily. 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se