Udělali jsme si výšlap na hřeben

Udělali jsme si výšlap na hřeben

Sedmdesátka žáků ze školy Komenského se spolužáky ze Slovinska, Turecka, Španělska, Chorvatska a Srbska se vydala nejen na Skalku, ale i do okolních brdských lesů.

 Sportovní odpoledne v rámci programu Erasmus bylo 19. září velkým zážitkem i sportovním výkonem zejména pro zahraniční část výpravy. Někteří učitelé z tureckého doprovodu vzdali výstup již pod kopcem, ale děti se na místo akce dostaly všechny. Všichni byli pak odměněni pěkným prostředím zrekonstruovaného areálu v okolí kostelíku Máří Magdalény.

Po krátké instruktáži vyrážely děti ve dvojících, kdy s každým zahraničním studentem byl jeden český. Trať byla postavená pouze po cestách, aby i laik, který má snahu dokončit, mohl zdárně absolvovat všech osm kontrol a dostat se tak do cíle.

 

Studenti vyráželi v minutových intervalech na stejnou trať ve dvou směrech a zhruba 1-2 min měli možnost si mapu dopředu prostudovat. Ohlas z celé akce byl pozitivní, hlavně od učitelek J. Ty byly moc rády, že jsme jim pomohli akci uspořádat a měly tak o starost méně. Studenti ze zahraničí pak měli zážitek v podobně přežití náročného závodu v hlubokých lesích brdského pohoří J.

 

Za trenéry OK Dobříš Martin Bambousek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se