Škola bojového umění je i díky mníšeckým členům opět nejlepší

Škola bojového umění je i díky mníšeckým členům opět nejlepší

Na fotografii od Kamily Káňové je uprostřed, na 1. místě, mistr Martin Zámečník, předseda a hlavní instruktor školy GHBS.

Mníšečtí závodníci slavili úspěch na nejvýznamnějších podzimních závodech v moderním korejském bojovém umění Taekwon-Do. Odvezli si zlaté, stříbrné i bronzové medaile jak z  2. kola soutěže středisek talentované mládeže, tak i z Mistrovství České republiky. Letos obě klání probíhala ve Sportovním areálu Nymburk, zazávodili si zde jak starší, tak i ti nejmenší sportovci a sportovkyně.

Prvně zmiňované závody probíhaly 14. – 15. 10. 2017, zúčastnilo se jich celkem 199 závodníků  bojujících za 5 různých středisek, z nichž nejúspěšnějším se stalo STM Praha 2, kam patří i škola Ge-Baek Hosin Sool, která působí i v Mníšku pod Brdy. S celkovým počtem 58 zlatých medailí z obou kol tak bezpečně předstihla ostatní střediska.

Sobota započala nejprve vážením a registrací závodníků, po obědě se poté odstartovaly jednotlivé zápasy a k večeru již došlo k vyhlášení všech disciplín pro mladší i starší žáky a žákyně. Junioři s juniorkami bojovali teprve v neděli, a to od půl deváté ranní až do třetí hodiny odpoledne.

Mistrovství pak probíhalo o víkendu 4.- 5. 11. 2017, avšak k registraci došlo již v pátek večer. První den závodili mladší, starší žáci a žákyně, senioři, seniorky, veteráni s veteránkami. V neděli, stejně jako u předchozích závodů, pak junioři a juniorky.
Z celkového počtu 554 závodníků zastupujících 30 Taekwon-Do škol jich nejvíce patřilo právě škole Ge-Baek Hosin Sool, jež se, již po šesté v historii, stala nejúspěšnější školou soutěže.
Získáním 27 zlatých medailí se mohla pyšnit jasným prvním místem.

Ze skupiny cvičící v Mníšku pod Brdy si odsud Vojtěch Pavelka odvážel svou odměnu v podobě stříbrné medaile za sestavy. Umístil se však ještě František Tůma, který se může pochlubit třetím místem ve sportovním boji, a nesmíme opomenout ani Petru Štěpovou. Ta si vysoutěžila rovnou dvě zlata z disciplín sestava a sportovní boj. Tímto jim gratulujeme a děkujeme za jejich snahu, cenný příspěvek do celkového vynikajícího výsledku a umístění naší školy.

Chtěli byste si též zacvičit? Anebo se dokonce třeba jednou účastnit některých závodů? Přidejte se k nám každé úterý od 18:30 a pátek od 18:00 v ZŠ Komenského města Mníšek pod Brdy pod vedením Pavla Štěpa. Přihlásit se můžete kdykoliv během celého roku!
Naše škola, Ge-Baek Hosin Sool, je co do počtu členů největší školou v ČR, nabízíme bezkonkurenční školné a místa ke cvičení máme rozmístěna po většině republiky.
Výbavu (dobok, lapu, chrániče) rozdáváme jako jediná škola v republice ZDARMA při absolvování zkoušek.

Nebojte se věku! Mezi našimi členy ne zřídkakdy uvidíte děti předškolního věku, taktéž jejich maminky, tatínky a někdy dokonce prarodiče. Cvičí i celé rodiny!
Pakliže máte zájem a rádi byste se za námi přišli podívat nebo by Vás zajímaly bližší informace, navštivte naše stránky www.tkd.cz, kde se dozvíte veškeré podrobnosti.

Katrin Dejlová, Ge-Baek Hosin Sool

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se