Mníšečtí hasiči zachraňovali Marjánu

Mníšečtí hasiči zachraňovali Marjánu

Když mníšečtí dobrovolní hasiči přijeli k Marjáně, střecha byla z velké části v plamenech.

Včerejší požár střechy penzinu Marjána byl pro mníšecké dobrovolné hasiče největším zásahem poslední doby. Velký oheň pomáhali likvidovat až do konce, na místě spolupracovali s kolegy ze Stříbrné Lhoty a z Jíloviště, a s profesionálními jednotkami z Řevnic, Radotína a Dobříše.

Zachránit se jim společně podařilo menší část střechy, zhruba ze dvou třetin ji požár zlikvidoval. „Při příjezdu na místo kolem čtvrté hodiny odpoledne už hořela většina střechy. Nešlo jen o dým, střecha byla z poloviny v plamenech,“ popisuje Josef Dvořák, velitel jednotky sboru dobrovolných hasičů z Mníšku pod Brdy. Jeho muži následně bojovali s ohněm zvenku i zevnitř budovy.

Při zásahu využívali výškovou techniku, konkrétně dvě plošiny, a motorový žebřík. Vodu brali ze čtyř cisteren. „Lhotečtí hasiči zřídili čerpací stanici na vodárně na Sekvenci, odkud se na místo požáru voda dovážela,“ vysvětluje Dvořák s tím, že k boji s ohněm používali dva C proudy a jeden D  proud a dva C proudy pustli na oheň i při hašení z výšky.


3x Foto: SŠzM

Oheň se díky spolupráci všech jednotek podařilo zvládnout, mníšečtí hasiči pomáhali také s rozebráním ohořelé konstrukce střechy a po zhruba pěti hodinách v akci mohli majiteli penzionu předat místo zásahu. „Naštěstí nedošlo k propadu střešní konstrukce,“ dodává Josef Dvořák s tím, že o příčině požáru nechce spekulovat a řeší ji vyšetřovatel.

Už ve středu v podvečer se na facebookovém profilu restaurace objevila zpráva, že se majitelům podařilo restauraci od čtvrtka zprovoznit.

Video uživatele Jiřího Štepánka
https://www.facebook.com/jirka.stepanek.94/videos/1563763937077073/

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se