Adventní světlo rozsvítilo Mníšek

Adventní světlo rozsvítilo Mníšek

Lidé si o první adventní neděli nenechali ujít rozsvícení vánočního stromu.

Kolem dnešní 17. hodiny se začalo plnit prostranství kolem kostela na centrálním mníšeckém náměstí lidmi.  Nenechali si ujít akci Světlo adventní, která o první adventní neděli předcházela rozsvícení vánočního stromu a slavnostního osvětlení města.

Byly tady celé rodiny a hlavně množství dětí, které přišly s lucernami nebo svíčkami, aby si v nich rozsvítily adventní světlo a odnesly si je domů. Společné setkání doprovodilo pohybové vystoupení se světelnými řetězy, které si speciálně pro tento podvečer připravily děti ze spolku Bios Fit pod vedením Lindy Sevaldové, mníšecké děti, navštěvující Základní uměleckou školu v Řevnicích, pod „taktovkou“ své učitelky Martiny Bauerové zazpívaly několik vánoční písniček a koled.

Klidný adventní čas popřáli spoluobčanům starosta Petr Digrin, místostarostka Daniela Páterová a farář Jan Dlouhý. Světelná vánoční výzdoba, kterou radnice pořídila letos v nové podobě, se rozsvítila krátce před půl šestou. Poté pan farář pozval spoluobčany, aby svými lucernami s adventním světlem rozsvítili i vnitřek kostela sv. Václava.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se