Nováček mezi strážníky pomohl v autobusu kolabující ženě

Nováček mezi strážníky pomohl v autobusu kolabující ženě

Na fotografii ze soutěže mezi bezpečnostně-právními středními školami v první pomoci je Daniel Kváča zcela vpravo.

Daniel Kváča, který od 1. dubna rozšíří řady městských strážníků, dnes pohotově zareagoval u starší ženy, která ztrácela vědomí. Stalo se to v autobusu, kterým cestoval z Prahy do Mníšku, aby si vyřídil lékařskou prohlídku před svým nástupem do služebního poměru.

Novopečený městský strážník si všiml, že cestující ve věku zhruba kolem 65 let v jeden okamžik strnula a vzápětí přepadla na sedačce na stranu. Když ji oslovil, nereagovala a nijak nekomunikovala. Protože dříve reprezentoval střední odbornou školu v soutěži první pomoci a má na to i příslušný certifikát, nechal zastavit autobus a spolu s dalším cestujícím nehybnou ženu položili do uličky.

„Ve chvíli, kdy jsme to udělali, se žena začala probírat a mluvit s námi. Řekla, že příčinou jejích problémů může být to, že užívá nové léky na vysoký tlak, které jí lékař předepsal. Situace skutečně těmto obtížím odpovídala, protože ve chvíli, kdy se jí mozek v poloze vleže prokrvil, udělalo se jí lépe, situace se stabilizovala a autobus mohl pokračovat v jízdě,“ popisuje Daniel Kváča s tím, že ženě doporučil, aby o tom, co se stalo, pověděla svému lékaři.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se