Téměř pohádkový konec příběhu opuštěné fenky

Téměř pohádkový konec příběhu opuštěné fenky

Pátrání po původním majiteli zatoulané fenky Jessy naplno odhalilo její smutný příběh, nakonec ale skončilo šťastně. Skoro jako v pohádce. Fenka totiž našla nejen nového milujícího páníčka, ale shledala se i se svým štěňátkem.

V březnovém Zpravodaji jste si mohli přečíst o zatoulané fence, kterou odchytili mníšečtí strážníci. Pobyla si pár dní v kotci u městského úřadu, a protože se o ni majitel nepřihlásil, odvezli ji do dobříšského psího útulku. Jeho provozovatelka, Lucie Oplíštilová, se pustila do pátrání po majiteli této fenky, kříženky amerického stafordšírského teriéra.

„Na Jessy bylo na první pohled znát, že ještě nedávno kojila štěňata, její věk jsme odhadovali zhruba na tři roky a byla doposud docela dobře krmená. Bohužel neměla čip a nikdo, kdo by ji poznal, se nám neozval. Zhruba v polovině února jsme na jedné internetové stránce se ztracenými pejsky objevili inzerát, že se hledá velmi podobná fenka, stejného věku a je po štěňatech,“ vzpomíná na začátek pátrání na vlastní pěst Lucie.

Tohle je Jack, štěně Jessy/Lety, se kterým i díky Pesoklubu dnes společně žije.

Brzy se ale ukázalo, že vše nebude tak jednoduché, protože majitelka hledané fenky tvrdila, že na internetu omylem uvedla chybné lednové datum ztráty. Když totiž Lucie na uvedené telefonní číslo zavolala, paní se omlouvala, ale fenku prý postrádá až od února. Jenže zatoulanou Jessy mníšečtí strážníci odchytili už v lednu.  Na svatého Josefa, 19. března nastal další posun v pátrání. „Tehdy jsme na internetu objevili inzerát se stejnou fotkou jako v minulém inzerátu, ale už s lednovým datem ztráty a jiným telefonním číslem. Zadavateli inzerátu jsme tedy volali, poslali jsme mu fotky k porovnání a domluvili jsme se, že se na fenku do útulku přijede podívat,“ popisuje Lucie začátek hledání nového domova.

Pán byl z Domažlic a uvedl, že on osobně není majitelem hledané fenky, která se jmenuje Lety. Původně koupil po inzerátu její štěně, ale když si pro něj k „chovateli“ přijel, dostal nabídku, jestli si nechce vzít i mámu Lety. Vzhledem k tomu, že na vlastní oči viděl, v jak zoufalých podmínkách fena žije, neváhal a odvezl si ji také do Domažlic. Následně se uvolil svěřit ji do péče známému, kterému padla do oka, a domluvil se s ním, že kdyby s ní měl kamarád jakýkoli problém, ozve se a fenku mu vrátí. To se ale k Jessynině smůle nestalo.  „Problém v podobě vrčení u jídla, který údajně nastal, tento muž „vyřešil“ tím, že ji zbaběle odvezl na vlakové nádraží u Pňovan, kde ji vyhodil a ujel,“ líčí dramatické peripetie fenčina osudu Lucie.

 Snad už ji konečně
čeká šťastný
psí život

Podle jejího vyprávění majitel štěněte začal po Lety intenzivně pátrat jak v terénu, tak na internetu. Celou věc dokonce ohlásil na státní policii. Jeho hledání pak málem uvízlo ve slepé uličce kvůli informaci, že Lety údajně někdo našel a vrátil ji původnímu majiteli. Ve chvíli, kdy se ukázala jako nepravdivá, pán z Domažlic, majitel Jessinina štěněte Jacka, se na fenu přijel do útulku konečně podívat na vlastní oči.

„Hned bylo jasné, že Jessy je ve skutečnosti zaběhlá Lety. Ukázal nám její očkovací průkaz od původního majitele i fotky, kde je vidět její typické bílé dvojznaménko na krku. Jessy, alias Lety, tedy odjela do nového domova za svým štěňátkem. Fenka měla velké štěstí, že jí při její spletité cestě někde nesrazilo auto nebo vlak a že ji majitelé jejího štěňátka, kteří jsou jejími novými páníčky, tak vytrvale hledali. Snad má tedy její příběh happyend a už jí konečně čeká šťastný psí život,“ uzavírá Lucie Oplíštilová z Pesoklubu, který tak mohl být v tomto případě jen přestupní nikoli konečnou stanicí jednoho pohnutého a spletitého psího osudu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se