Fotky známých osobností podpoří nemocné

Fotky známých osobností podpoří nemocné

V rámci otevření výstavní sezóny na Skalce se můžete projít po nově opraveném mostku přes rybníček.

Třináct známých českých osobností, včetně Jany Plodkové, Davida Prachaře, Daniely Písařovicové, Patricie Solaříkové či Táni Medvecké, propůjčily svou tvář charitativnímu kalendáři RUNY. Autorkou fotografií pro spolek ALSA je Tereza z Davle. Ty nejpovedenější budou k vidění v rámci výstavy v klášteře barokního areálu Skalka, která potrvá do 29. dubna.

Vernisáž začne v neděli ve 14 hodin a bude součástí programu k zahájení letošní skalecké výstavní sezóny, který začne hodinu před tím otevřením výstavy obrazů ve zdejším kostelíku. Obě vernisáže propojí hudební program.

Spolek ALSA provozuje mobilní tým oborníků, kteří dojíždějí k pacientům přímo domů. Spolek také pořádá rekondiční pobyty pro pacienty a jejich rodiny, kde je učí, jak se správně o nemocného postarat. Jedná se o pobyt edukační, zahrnuje konzultace s odborníky z oborů rehabilitace, logopedie, psychiatrie, neurologie, oblasti výživy a sociální péče a dále odborné přednášky. Pobyt je pro pacienty plně hrazen spolkem ALSA. Dlouhodobým cílem spolku je vytvoření sociálně-rehabilitačního centra specializovaného na pacienty s ALS.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se