Stovky dětí a desítky seniorů si užily pohodové odpoledne

Stovky dětí a desítky seniorů si užily pohodové odpoledne

Brdští zalesáci už tradičně přichystali malé lanové centrum, kde museli návštěvníci nejprve překonat stezku mezi stromy a potom rychlý sjezd lanovkou. Zájem byl obrovský, děti nadšené.

Letošní, již čtvrtý, Den dětí seniorů se vydařil. Skoro letní počasí a téměř tisícovka návštěvníků zaplnila školní hřiště. Děti plnily úkoly na jednotlivých stanovištích, za které dostávaly razítka do svých karet a následně získaly sladkou odměnu v cíli.

Děti šplhaly v korunách stromů, běžely mini orientační běh, cvičily v Sokolení, nebo vyráběly odznaky se svou grafikou. Na pódiu se střídali kouzelník, animátor s balonky nebo divadelní představení Jana Přeučila a Evy Hruškové. Před pódiem běželo jedno taneční a sportovní vystoupení za druhým, obrovský úspěch měla bublinová show. Ve stánku Domečku probíhala řada her pro nejmenší a prodej výrobků seniorů. Vrcholem byl křest nového speciálního automobilu pro Domeček, na který probíhala dva roky sbírka.

Program vyvrcholil slavnostním křestem nového automobilu pro zdejší domov seniorů – Domeček, na který se z obrovské části vydělalo několikaletou veřejnou sbírkou. Jejími tvářemi byli Marek Inderka a Vlaďka Pirichová, kmotrem se stal herec Jan Přeučil. Nejšťastnějším byl pochopitelně ředitel Domečku Jan Daniel. Místostarostka Daniela Páterová reprezentovala město, které doplatilo zbytek potřebné částky. Automobil je určený pro převoz klientů domova včetně hůře pohyblivých, pro které využívá plošinu.

„Moc se nám tady líbí, je to podařená akce pro celou rodinu,“ nešetřila chválou návštěvnice Šárka, která tu byla poprvé. To paní Petra už byla počtvrté a měla tak srovnání. „Řekla bych, že letos se to obzvlášť povedlo, je tady pro děti spousta atrakcí a zábavy.“  Děti byly nadšené, podobně jako Natálka, která shrnula, že se jí líbilo úplně všechno. „Nejvíc asi ta taneční vystoupení, i já jsme dříve tancovala.“

„Akce se mimořádně vydařila, přišlo spoustu dětí, rodičů, ale i seniorů a podařilo se tak naplnit smysl akce, aby se potkaly a spolu si užily báječné odpoledne všechny generace,“ řekl na místě viditelně spokojený Lukáš Nádvorník z pořádajícího sdružení Pro školu v Mníšku pod Brdy a dodal, že akce se mohla uskutečnit jen díky podpoře města a finanční pomoci mnoha sponzorů a partnerů.

Před novou tělocvičnou ukazovali svou techniku a vybavení hasiči, strážníci a policisté. Největší úspěch měli u nejmenších kluků, kteří se navlékali do neprůstřelných vest nebo zkoušeli zapínat hasičskou sirénu. Vyzkoušet si mohli návštěvníci i poskytnutí první pomoci.
Nejmenší děti opanovaly plyšákovou střelnici, kde si tenisákem vyházely přes stovku nejrůznějších plyšáků.
Největší pozornost vzbudila bublinová show, která nadchla jak malé, tak velké diváky. Ve druhé části programu se do vytváření bublin pustily samotné děti včetně těch nejmenších, a hřiště proměnily v bublinárium.
Velkou pozornost přitáhlo malování na obličej. Tereza namalovala stovky obličejů, velmi oblíbeným byl tygr.

 

Plochu před pódiem roztančili členové BDS Academy ukázkami street dance, děti z Esmarinu pod vedením Magdy Boudníkové a děvčata z BiosFitu pod taktovkou Lindy Sevaldové.

Sponzoři akce:

OS real s.r.o.

MAQFORT s.r.o.

Studnařství Keyř

Martin Uher spol. s r.o.

General Reality – Zdeňka Benešová

Družstvo Eurosignal

HAASOVÁ CZ s.r.o.

Zdekar – Karel Pomichálek

Josef Maxa – Lískovka

Aleš Krákora – pizzeria Al Capone

Manželé Lázničkovi – Malý Mnich

Právní kancelář Jiří Tvrdek

 

Partneři:

Město Mníšek pod Brdy

ZŠ Mníšek pod Brdy

Školní jídelna Mníšek pod Brdy

Domov pro seniory Pod Skalkou

SDH Mníšek pod Brdy

SDH Stříbrná Lhota

Policie ČR Mníšek pod Brdy

Městská policie Mníšek pod Brdy

Rádio BLANÍK

Komwag

Speciální poděkování ohromné spoustě dobrovolníků:

Tým pořádajícího sdružení v čele s Markem Inderkou (Martina, Monika, Tereza, Víťa, Lukáš, Daniela, Zuzka, Marcel)

Tereza Herdová – malování na obličej

Dana Havlíková – tisk plakátu + Sokol

Brdský zálesák

Anička Čišková – Brdský šikula

Linda Sevaldová, Hana Burgerová – Biosfit – zapůjčení stanů, kartičky, odměny, stanoviště

Školní jídelna, která mj. napekla vynikající povidlové buchty

Zdeněk a Šárka Vyskočilovi – pomoc se stavěním a napečením

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se