Představí se nápady pro Mníšek

Představí se nápady pro Mníšek

Do letošního ročníku participativního rozpočtu lidé přihlásili deset návrhů na to, jak zlepšit život ve městě. Autoři své návrhy veřejně představí 12. září. Od následujícího dne o nich můžete začít hlasovat.

Orientační značení ve městě. Vytvoření pláže Zadního rybníka. Veřejné koupaliště a relaxační zóna v Dolíkách. Prostor dětem v podobě nového hřiště. Altán a dětské prvky u nově vznikající cyklistické dráhy Za Rybníky. Veřejné osvětlení na hrázi a v ulici podél Zámeckého rybníka. Multisportovní hřiště Eden.  Učenlivé a hravé prvky pro děti a dospělé na Skalce. Bezpečnostní boxy na kola u školy. Výstavba aquaparku. Těchto deset návrhů se od lidí sešlo do konce června v rámci letošní participace. Projekty k jejich uskutečnění se musely vejít do finančního limitu 500 tisíc korun.

V červenci a srpnu proběhlo jejich hodnocení z hlediska realizovatelnosti a jeden z návrhů byl vyřazený, protože nesplnil pravidla, když představoval vyšší než stanovenou finanční náročnost.  Jednalo se o návrh na zřízení aquaparku. Ostatních devět návrhů jejich autoři budou moci podrobněji představit při veřejné prezentaci 12. září od 18:30 v Městském kulturním středisku. Od 13. září o nich můžete hlasovat prostřednictvím webu města, prokliknutím banneru Participativní rozpočet na hlavní stránce.

Hlasování bude anonymní, prostřednictvím elektronické platformy s využitím kladných
a záporných hlasů dle hlasovacího systému Demokracie 21, která participaci technicky zajišťuje. Hlasujícím přijde SMS zprávou PIN kód, přičemž z každého mobilního telefonního čísla půjde hlasovat pouze jednou a bude bezplatné. Hlasování bude probíhat do konce září
a na začátku října dojde k vyhlášení vítězných projektů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Pavel Jerabek
Pavel Jerabek
5 let před

Paní Hrdličková – bylo podáno 11 projektů, dva nebyly zařazeny.

Nevím, proč veřejnosti nepodáváte objektivní informace.

*********************

Toto jsem dostal od naší radnice 27.08.2018 11:53:

Mníšek pod Brdy
Omlouváme se, ale váš návrh Historie Mníšku v sochách – Dřevosochařské sympózium v Nápad pro Mníšek byl zamítnut.

Dle pravidel nemůže být navrhovatelem projektu člen zastupitelstva – tedy, projekt nemůže podat zastupitel. To, zda jím bude nebo nebude v době realizace je pro podání irelevantní. Projekt můžete přihlásit do dalšího ročníku participace, až budou splněna kritéria pravidel.

Osobně považuji vyřazení úředníků a zastupitelů za hloupost (úředníci byli v „0“ ročníku), zejména se zdůvodněním, že zastupitelé mohou svoje projekty zvýhodňovat.

Kdo neví – myšlenka projektu byla o uspořádání dřevosochařského sympozia v Mníšku pod Brdy v roce 2019 s tím, že by bylo zadáno 5 soch se zaměřením na historii Mníšku. Navržené téma bylo koželužnictví, protože v tomto oboru se kloubí příroda, „podnikání“ v rámci možností přírody a i přínos pro rozvoj Mníšku po Třicetileté válce. Proč projekt nebyl zveřejněn mezi podané projekty – každý si může udělat svůj názor 🙂 .

Přihlásit se