Výpravy do přírody i na výstavu. Skauti se v září činili

Výpravy do přírody i na výstavu. Skauti se v září činili

Školní rok se rozeběhl a s ním i aktivity skautských družin. Běžné schůzky už v září doplnily víkendové výpravy.

Nejmladší skupina Dráčat se vydala do Poštovního muzea v Praze. Výstava “Pošli to dál” uspořádaná k výročí vzniku samostatného Československa přibližuje pomoc Skautů a jejich dobrovolnou práci. Tuto výstavu mají v plánu navštívit i Světlušky, konec konců podívat se můžete i vy. Děti si vyzkoušejí posílání zpráv Morseovkou, fungování předávání pošty a klasické hry. Starší jistě zaujmou životní příběhy některých osobností a historie hnutí.

Na výstavě Pošli to dál si vyzkoušeli posílání zpráv morseovkou.

Vlčata se vypravila do přírody a za pomocí GPS vyzkoušela orientaci v terénu i přípravu jídla na ohni. Starší oddíl Skautů má za sebou výpravu na kolech. Cesta, která vedla přes Nový Knín, Velkou Lečici a Dobříš zpět do Mníšku, měla symbolizovat skautskou poštu, díky které mohly úřady v první polovidě 20. století komunikovat. Děti kromě samotné cesty terénem překonávaly několik nástrah a plnily zadané úkoly.

Skauti na putovním táboru.
Vlčata se vypravila na Skalku.

 

Jsme rádi, že zájem o naše oddíly stále stoupá. Fotografiemi ještě přiblížíme letní stanový tábor v Královkách u Slap i putovní tábor starších po Šumavě.

 

Pavla Plocková, zástupce vedoucí Dráčat

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se