Setkání se dvěma Mistry slova

Setkání se dvěma Mistry slova

Bláznovy zápisky – Gogol a Přeučil v Mníšku. Jan Přeučil a Nikolaj Vasiljevič Gogol – dva Mistři na jednom jevišti. Oba jsou mistry slova a dokonalého vykreslení postav a postaviček nejrůznějších charakterů.

Oba se opět potkávají po padesáti letech, kdy Jan Přeučil poprvé exceloval v této dramatické komedii, která diváky všech generací nejen oslovuje, ale i fascinuje svým pojetím spojení slova, hudby a osudu.

Hra založená na zápiscích z Gogolova života dává Janu Přeučilovi možnost fantasticky ztvárnit příběhy lidiček směšných až k pláči a politováníhodných k popukání, zobrazit ostré kontury charakterů, vykreslit romantismus obrácený v žert, než se i v parodii prosadí nepřízeň osudů řízená často démony a běsy…

Nezapomenutelné představení, ve kterém opět po půl století jedinečným způsobem exceluje mistr českého slova Jan Přeučil můžete shlédnout v jedinečných prostorách kláštera na Skalce v sobotu 13. října 2018 od 19.00 hod.

 

Vstupné v předprodeji – do čtvrtku 11.10. (Malý mnich, Bistro PatinaHouse) je 150,- Kč a na místě před představením 200,- Kč.

 

Doprava je zajištěna zdarma autobusem s odjezdem v cca 18.00 z Náměstí F.X.Svobody a v cca 18.10 ze Skaleckého náměstí (od Domova pro seniory). Nazpět pak v opačném pořadí ihned po představení (v cca 20.20 hod).

 

Marek Inderka

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se