Zasedání nových zastupitelů se zpozdí

Zasedání nových zastupitelů se zpozdí

Do 19. října běžela lhůta pro podání stížností na průběh voleb. Po jejím uplynutí mají obce a města ze zákona 15 dní na svolání ustavující schůze zastupitelstva. V případě podané stížnosti se tato lhůta posunuje na 8 dní od data, kdy soud potvrdí platnost napadených voleb. A právě to je případ Mníšku pod Brdy.

Krajský soud v Praze bude zkoumat regulérnost předvolební kampaně jednoho z politických uskupení a platnost voleb do Zastupitelstva Mníšku pod Brdy. Městu přišla 23. října z tohoto soudu výzva k doložení dokumentů v souvislosti s tím, že soud 19. října obdržel návrh občana Mníšku pod Brdy na zahájení řízení o neplatnosti voleb do zastupitelstva a o zneplatnění volby kandidátů za uskupení Otevřená radnice, které šlo do voleb 5. a 6. října pod číslem 5. Návrh bude projednávat specializované soudní oddělení na úseku správního soudnictví Krajského soudu.

(foto: Petr Dušek)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
3 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
5 let před

rozsudek padl – stížnost zamítnuta.. sbohem pane Digrine..

petr jansky
petr jansky
5 let před

kdo zná poměry v Mníšku snadno si spojí staženou kočku na dveřích a stížnost na volby.. škoda že paní Hrdličková nenapsala čeho se stížnost týká..

Přihlásit se