Osazení provizorního mostku na Řevnické se zpožďuje

Osazení provizorního mostku na Řevnické se zpožďuje

Řevnická je neprůjezdná kvůli havarijnímu mostku od července.

Uzavření Řevnické ulice kvůli havarijnímu mostku nad Billou komplikuje situaci ve městě už od července. Podle aktuální informace z Krajské správy a údržby silnic by se tady provizorní mostek mohl objevit začátkem roku.

Podle původních předpokladů mělo být dočasné opatření ke zprůjezdnění Řevnické hotové v tomto měsíci.  Vyplývalo to z jednání minulého starosty města Petra Digrina s Krajskou správou a údržbou silnic. Po říjnových volbách nová starostka města Magdaléna Davis v jednáních pokračovala.

„Město má se situací spojené vícenáklady. Autobusy si musejí zajíždět přes celé město a výrazně se snížila dopravní obslužnost, protože obyvatelům starého sídliště jezdí jen jednou za hodinu a trvá to už dlouho. Z mého hlediska je to neadekvátní, vzhledem k tomu, že čekáme pouze na provizorní řešení,“ uvádí Magdaléna Davis.

Podle vedoucí mostních techniků Krajské správy a údržby silnic Miroslava Dostála Správa až dosud neměla projektovou dokumentaci. „Její součástí musela totiž být i souhlasná stanoviska dotčených orgánů. Nyní ji už máme k dispozici v příštím týdnu bychom tak mohli zahájit soutěž na dodavatele. Dá se předpokládat, že pokud počasí dovolí, provizorní mostek by se mohl osadit na začátku roku 2019,“ řekl k tomu šéf technik Správy.

Řevnická ulice je v úseku nad Billou uzavřená kvůli havarijnímu stavu mostku už od konce července, kdy se na něm objevila průrva a Krajská správa a údržba silnic místo průjezd pro osobní i nákladní dopravu uzavřela. Kraj počítá s tím, že po provizorním mostku by zhruba za dva roky mělo následovat systémové řešení v podobě mostku definitivního.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se