Město nechalo zdokumentovat stav domů poblíž stavby Pavilonu

Město nechalo zdokumentovat stav domů poblíž stavby Pavilonu

Současné vedení města domluvilo s dodavatelskou firmou školního Pavilonu nové provedení pasportizace domů v přístupové cestě těžké techniky na staveniště.

Provedení pasportizace slíbilo už minulé vedení města. Firma PKS stavby a.s. však nejdříve zaprotokolovala pouze stav chodníků a obrubníků, oplocení a zpevněných ploch mezi ulicemi Jana Šťastného a Nádražní a stav komunikací, oplocení a drobných staveb v ulici Nádražní a Ke Škole.

„To ale lidem z domů v ulici Ke Škole nestačilo, a proto jsme na Radě města schválili, aby za poplatek 6 tisíc korun udělala pasportizaci znovu. S majiteli si vyjednala souhlas se vstupem na jejich pozemky a zdokumentovala i stav fasád domů při zahájení stavby,“ uvádí starostka Magdaléna Davis s tím, že i pro město je pasportizace pojistka.  „Například v situaci, kdy by někdo přišel s tím, že má kvůli stavbě trhlinu ve zdi, tak můžeme situaci v dokumentaci ověřit,“ dodala starostka.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Pavel Jerabek
Pavel Jerabek
5 let před

Jsem rád, že to takto dopadlo.
Ještě za minulého zastupitelstva na stránkách fb jsme byli ubezpečování údajně odborníkem na stavby panem „P.“, že stačí pasportizace domů z ulice. To samé tvrdili i někteří představitelé tehdejšího vedení města, že pasportizace domů fotografií z ulice je správná, a jinak se to nedělá.
Padlo i několik ostrých slov a vět, ale změna přišla až s novým vedením města.
I kdyby k žádným škodám na domech a dalších objektech nedošlo, za těch několik tisícovek je to určitě velmi dobrý krok a signál, že nové vedení se snaží potřeby svých spoluobčanů řešit, a že je bere za své partnery.

Přihlásit se