O čem jednali zastupitelé?

O čem jednali zastupitelé?

V prvním čtvrtletí bude město hospodařit v rozpočtovém provizoriu. I o tom rozhodli zastupitelé na svém pondělním zasedání.

Lidem, kteří zaplnili sál Městského kulturního střediska, aby si nenechali ujít pondělní jednání městských zastupitelů, patřila úvodní část programu. Možnost vystoupit ve veřejné schůzi využila například paní Švarcová a upozornila na to, že občanům chybí chodník u nové Pasáže Pražská v zatáčce pod náměstím. Podle zastupitele Stanislava Jiroty měl chodník navazovat na pizzerii Al Capone, a to se nestalo. Navrhl, aby kontrolní výbor přezkoumal postup města v tomto případě.

Jako předseda finančního výboru města Stanislav Jirota informoval, že výbor obdržel žádost od vedoucí Odboru správy a majetku města (OSMI) o odpis nedobytných pohledávek města a že požádal o předložení podkladů k tomu, jak je město vymáhalo.

Vedoucí finančního odboru města Olga Šibřinová představila návrh rozpočtového provizoria města, které bude platit do schválení řádného rozpočtu v březnu příštího roku. Zastupitelé rozpočtové provizorium schválili usnesením, do kterého na návrh zastupitele Petra Digrina doplnili, že v rámci provizoria lze hradit i závazky, vyplývající z nových smluv v souvislosti se stavbou Pavilonu.

Zastupitelé také odsouhlasili, že si město vezme na financování Pavilonu úvěr u České spořitelny a bude ho splácet 15 let (více informací je v samostatném článku na Zprávách z Mníšku) a PRO od všech zastupitelů získal návrh opoziční zastupitelky Markéty Novákové, aby město po dobu pěti let individuálně finančně podporovalo rozjezd ordinace další, v Mníšku tolik potřebné, dětské lékařky (podrobnosti přinesl samostatný článek na Zprávách z Mníšku).

Naopak většinový souhlas nezískal, a proto neprošel, návrh zastupitelky Hany Kotoučové na rozšíření počtu členů finančního výboru ze současných pěti na sedm ve prospěch odborníků nominovaných opozicí. Zastupitelé také odhlasovali cenu vodného stočného pro rok 2019, kde dochází k mírnému navýšení stočného (více podrobností bude v samostatném článku). Projednali majetkové záležitosti, změnu stanov dobrovolného svazku obcí pro dodávku pitné vody i aktualizaci zřizovací listiny Základní školy Komenského 420 v souvislosti s provozováním příměstských táborů.

Na programu tentokrát nebyla jen hlasování. Zastupitelé také poděkovali Jarmile Matouškové za dlouholetou práci pro taneční oddělení mníšecké pobočky Základní umělecké školy Řevnice.

Magdaléna Davis a Daniela Páterová děkují Jarmile Matouškové za dlouholetou práci pro taneční oddělení „zušky“.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
5 let před

divím se, že zastupitelé tak rychle odsouhlasili podporu jedné nové ordinace.. očekával bych nejprve analýzu současného stavu zdravotnictví v obci (se kterou by byla seznámena veřejnost) a pak teprve předkládání návrhů na zlepšení stavu..

Přihlásit se