Čas na vděčnost, víru i naději. Mníšek se nanečisto rozloučil s rokem 2018

Čas na vděčnost, víru i naději. Mníšek se nanečisto rozloučil s rokem 2018

foto: Petr Marhoul

Stovky lidí zaplnily dnes v podvečer hlavní mníšecké náměstí při Předčasném Silvestru. 

Čas před tím, než se setmělé nebe nad mníšeckým kostelem rozzářilo barevným ohňostrojem, lidem zkrátili muzikanti. Z pódia promluvila starostka Magdaléna Davis, místostarostové Dana Dalešická a Radko Sáblík, farář Jan Dlouhý a herečka a zpěvačka Zora Jandová zazpívala modlitbu a státní hymnu.

„Štěstí je, když člověk najde sám sebe a je tím, čím doopravdy je,“ řekl Jan Dlouhý a popřál lidem, aby je na cestě novým rokem provázel zdravý rozum. „Poučme se zkušenostmi dříve narozených a nechme se nakazit elánem těch mladších,“ řekl Radko Sáblík.  Dana Dalešická popřála lidem, aby nový rok zvládli, ať už ho vítají s obavami nebo radostí. „Dopřejme si čas na vděčnost a v novém roce neztrácejme víru a naději,“ popřála spoluobčanům Magdaléna Davis.

Magdaléna Davis mluví o třech přáních do nového roku.
foto: Petr Marhoul

A co přejí Mníšku lidé, kteří si dnešní společenskou událost nenechali ujít? Zdena: „Aby se novému vedení podařilo to, co si naplánovalo.“ Pavel: „Aby bylo víc podobných akcí, jako je tato.“  Jarka: „Lepší chodníky a silnice u nové lékárny nebo v ulici Rymáňská.“  Blanka: „Rozumné spoluobčany a taky přístřešky na kontejnery v Edenu.“  Honza: „Aby se dotáhly rozestavěné stavby a nové vedení splnilo své sliby.“  Šimon: „Klub pro mladé.“  Dominik: „Koupaliště na Žadňáku, kde by se dalo odpočívat.“  Václav: „Víc odpadkových košů a lavičky u Billy a Penny. Klára a David: „Mostek na Řevnické a pěkné, nové dětské hřiště.“ Vlasta: „Aby se nově přistěhovalým tady žilo stejně dobře, jako nám, starousedlíkům.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se