Proměny rymaňské nádrže

Proměny rymaňské nádrže

Koncem loňského roku začala rekonstrukce nádrže v horní Rymani.  Místo, které dlouho vypadalo neutěšeně, získá zcela novou tvář.

Až donedávna místo nabízelo nevábný obrázek: namísto vodní hladiny jen různé náletové rostliny, které živelně okupovaly jámu striktně obdélníkového tvaru. Byla to škoda už jen proto, že právě tady bylo možné aspoň na chvíli spatřit potůček, který obcí protéká a který je kvůli zatrubnění naším očím zcela skrytý.

Takto vypadala nádrž dříve.

Minulé vedení města nechalo u společnosti Aquatest, a. s. vypracovat projektovou dokumentaci na revitalizaci tohoto místa. Dalo by se říci, že vznikl celkem radikální projekt, který naprosto změnil tvar nádrže, její hloubku i použité materiály tak, aby nově působila přírodnějším dojmem. Vedle ní byla pak ještě v loňském, pro republiku jubilejním roce, vysazena lípa a umístěna lavička.

Letos bude třeba započaté dílo úplně dokončit. U silnice chybí zábradlí, které v nejbližší době město nechá osadit tak, aby průchod a průjezd kolem nádrže byl bezpečnější. Dále je ještě nutné zasít trávu a finalizovat parkovou úpravu. Pokusíme se oslovit studenty
a studentky zahradní architektury, aby nám pomohli s vhodnou výsadbou rostlin pro zkrášlení okolí nádrže. Dokončenou stavbu musíme ještě bedlivě pozorovat a mít jistotu, že vše dobře funguje i v případě větších srážek.

Luboš Kožíšek, zastupitel

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se