V autobusu lze platit kartou

V autobusu lze platit kartou

Už několik měsíců mohou lidé platit jízdné u řidiče v příměstských autobusech Pražské integrované dopravy také svojí platební kartou.

 O možnosti jednoduše zaplatit jízdné tím, že přiloží platební kartu k terminálu řidiče, cestující ale stále příliš nevědí. Ukázala to anketa, ve které oslovil organizátor integrované dopravy šest autobusových dopravců, kteří zajišťují dopravu na příměstských linkách v Praze a ve Středočeském kraji.

„Kartou místo drobných dnes už zaplatíte za jízdenku skutečně ve všech příměstských autobusech Pražské integrované dopravy a nezáleží, jestli jedete z Kladna do Prahy, nebo z Jílového u Prahy na Budějovickou. Při nástupu stačí říct řidiči, že chcete místo drobných platit kartou, každý autobus je na to už dnes vybavený a každý řidič musí vědět, jak platbu kartou přijmout,“ říká ředitel ROPID Petr Tomčík.

Z výsledků ankety mezi šesti dopravci lze odvodit, že počty cestujících, kteří chtějí zaplatit v autobuse kartou, se budou každý měsíc počítat v systému PID už v tisících, v celkovém počtu prodaných jízdenek je to ale stále jen kapka v moři, která se vyjadřuje v promile.

„Jsem rád, že je tato možnost i pro cestující ve Středočeském kraji, a jednoznačně bych platby kartou v autobusech všem doporučil, je to pohodlnější a nemusíte myslet na to, jestli vám drobné vyjdou. Je vidět, že si lidé teprve zvykají, ale jsem přesvědčený, že platit kartou za lístek v autobuse ve Středočeském kraji bude brzy stejně běžné jako platit v obchodě kartou za nákup,“ doplnil ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Pavel Procházka.

(Zdroj: Informační zpravodaj PID)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se