Orientační běžci uspořádali tradiční zahájení sezóny spolu s mníšeckými dětmi

Orientační běžci uspořádali tradiční zahájení sezóny spolu s mníšeckými dětmi

Sto dvacet běžců, pěšců a turistů si v neděli na Skalce vyzkoušelo své dovednosti a schopnosti neztratit se a najít roznesené kontroly.

Tak jako každý rok, i letos jsme v rámci akcí pro město Mníšek pod Brdy uspořádali pod názvem Otvírání studánek veřejný trénink pro všechny zájemce z širokého okolí.

Martin Bambousek
za trenéry OK Dobříš

Oproti loňsku k nám v neděli bylo počasí velmi přívětivé. Sníh z minulého roku vystřídalo slunce, které se objevilo právě tento den s příjemnými teplotami okolo 17 stupňů. Na Skalku se tak vydali nejen ti, kteří si tuto akci dali do svého kalendáře, ale i spousta turistů a výletníků. Někteří z nich pak využili náhodnou příležitost ke společným toulkám s dětmi, dle naší mapy a roznesených kontrol. Výsledkem byla účast 120 běžců, pěšců a turistů, kteří si vyzkoušeli své dovednosti a schopnosti se neztratit a najít roznesené kontroly.

Nabídli jsme celkem 11 okruhů v délce od půldruhého kilometru pro nejmenší, až pro dlouhý okruh v délce 6,4 kilometru vzdušnou čarou, který prověřil fyzické i mentální schopnosti těch největších borců.

Užili jsme si nádherné sportovní odpoledne s těmi, kteří překonali lenost a přišli si vyzkoušet orientační běh v krásném prostředí místních lesů.  Vysoká účast pak byla odměnou pro ty z nás, kteří se přípravě této, i jakékoliv další sportovní události, věnují.

Věřím, že tuto povedenou akci budeme s podporou radnice, myslivců, i majitele lesa opakovat zase za rok. Pro případné zájemce o další naše akce se již brzo se uvidíme při světovém Dni orientačního běhu(letos v Dobříši), při Dni dětí, Dni Země, Běhu s novými prvňáčky …a dalších akcích. Aktivním rodičům, kteří mají zájem o vedení svých ratolestí ke sportu a pohybu v přírodě, nabízíme možnost přihlášení se do našeho oddílu. Více na www.okdobris.cz.

Děkujeme tímto především těm, co přišli, a dále pak zástupcům města Mníšku pod Brdy a podniku Lesy České republiky, s.p., kteří nás dlouhodobě podporují. Dále bych chtěl poděkovat paní Věře Landové a panu Kupkovi z mysliveckého sdružení za vstřícnost a podporu, bez které bychom nemohli akci uspořádat.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se