Den Země na Dobříši

Den Země na Dobříši

Město Dobříš zve děti ze školek, škol a i dospělé na tradiční akci, kterou připravuje k mezinárodní akci Den Země 26. dubna od 10 do 16 hodin na hřišti Boženy Němcové.

Den Země poprvé proběhl v roce 1970 v USA. Myšlen byl jako diskusní akce mezi občany, politiky a podnikateli, kde se snažili pojmenovat nejzávažnější problémy planety Země a také hledat cesty na jejich řešení. V prohlášení organizátorů Dne Země bylo pojmenováno několik problematických priorit naší planety s výzvou k jejich řešení. Například recyklace, hledání a využívání obnovitelných zdrojů energií a surovin, omezení eroze zemědělské půdy, energetické úspory a podobně.

V České republice Den Země se oficiálně slavil až v roce 1990. Mimo jiné tuto akci doprovázel i „Dětský parlament“, kde na téma životní prostředí, zástupci dětí se setkávaly
s předními politiky ČR. Tato akce ale před desítkou let zanikla, zejména pro averzi ze strany politiků ke zvídavým otázkám dětí.

Město Dobříš svoji akci připravuje více jak pět let a děti a dospělí se na ní mohou setkat jak se zástupci města, různých spolků a i firem. I letos na Den Země přijedou zástupci Vysoké školy chemicko-technologické – z Fakulty technologie prostředí, kteří dětem, studentům a i rodičům představí perspektivní odbor v oblasti péče o prostředí.

Pavel Jeřábek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se