Kostka vyhrála nad loďkou

Radní zvažovali dvě varianty podoby přístavby základní umělecké školy.

0
105
Uvažovalo se o dvou variantách podoby přístavby ZUŠ

Projekt na řešení přístavby základní umělecké školy, která využívá prostory v mateřské školce Parník v ulici Nová, zadalo už minulé vedení města. Cílem bylo nejen zkapacitnit „zušku“ ale také „vytěžit“ nevyužitý prostor před ní. Tak vznikly dvě varianty: jedna v podobě atypického tvaru loďky, spojené se stávající budovou jakýmsi krčkem, a druhá v podobě přístavby současné budovy ve tvaru kostky.

Současní radní porovnávali obě varianty. Podle starostky Magdalény Davis byla atypická varianta sice zajímavější, tvarem loďky tematicky korespondovala s objektem kmenové školky Parník, a také vnitřní prostor vypadal hezky, ale měla tři nevýhody. Ředitelka této školky upozornila na své špatné zkušenosti s atypickým prostorem detašovaného pracoviště v Edenu z hlediska oprav a údržby.

Radní zohledňovali i skutečnost, že tato varianta by vyšla o zhruba 400 tisíc korun dráž a byla by energeticky nevýhodná kvůli vyšším tepelným ztrátám. Radní se proto nakonec přiklonili k variantě přístavby „zušky“ v podobě kostky. Letos město financuje zhotovení projektu, k jeho realizaci by došlo v příštím roce.