Stále víc Středočechů používá k cestě do Prahy vlaky

Stále víc Středočechů používá k cestě do Prahy vlaky

Roste podíl cestujících, kteří preferují při cestě příměstskými vlaky jízdenky PID před jízdenkami Českých drah.

V loňském roce využilo vlaky Pražské integrované dopravy na území Prahy průměrně 157 633 cestujících každý pracovní den. Meziročně jde o velký nárůst spojený s větším zájmem o cestování příměstskou železnicí i se zapojením dalších rychlíků do systému Pražské integrované dopravy. Nejvíce cestujících využívá vlaky ve směru do Kolína, Benešova u Prahy a Berouna.

„V loňském roce přibylo ve vlacích Pražské integrované dopravy v Praze 20 tisíc cestujících. Je vidět, že cestování vlakem v Praze a okolí je rok od roku populárnější. Souvisí to i s tím, že stále přidáváme do jízdního řádu nové spoje,“ říká ředitel ROPID Petr Tomčík. Podle informací ROPIDU mezi nejvytíženější spoje patří i mezi Berounem a Úvaly, který jezdí v Poberouní. Cestuje s ním denně až 37 tisíc cestujících.

Na jízdenky levnější než od národního dopravce

Stále větší množství cestujících využívá v pražských vlacích také jízdenky Pražské integrované dopravy. „Lidé se rychle naučili, že vycházejí levněji než jízdenky Českých drah. Navíc na ně můžete dál libovolně přestoupit třeba na návazný autobus,“ doplnil Petr Tomčík. Novinkou je i to, že ji mohou koupit i na nádraží u pokladny ČD. Nejjednodušší a nejrychlejší nákup jízdenek Pražské integrované dopravy pro cesty po Praze nebo po Středočeském kraji je v aplikaci PID Lítačka.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se