V sobotu zaplníme náměstí

V sobotu zaplníme náměstí

Tvořivý trh, festival Mníšek do ulic a Mezi lidmi. Co mají společného? Tvořivý trh není našim občanům neznámou akcí.
Předchozí čtyři ročníky si své četné spokojené návštěvníky i prodejce vlastních výrobků našly. Známé rčení Za vším hledej ženu, naprosto platí i zde. S pořádáním trhů přišla před lety Ivana Bartůňková, zakladatelka facebookové skupiny pro tvořivé lidi z Mníšku a okolí.
I Tvořivý trh má sloužit a slouží k prezentaci vlastních výrobků lidí z Mníšecka.

Při přípravě 5. ročníku došlo ke změně koncepce, trh byl rozšířen o festival Mníšek do ulic. Za tím je tentokrát třeba hledat ženy dvě. Ivanu a Annu Szabó. A trochu i mě. Založili jsme spolek Mezi lidmi, jehož hlavním cílem je podpořit aktivní život v Mníšku, přinést do něj více kultury, umění, zábavy, porozumění a sousedského setkávání.
Co pro vás chystáme? Kromě již zaběhnutého Tvořivého trhu, kde počet prodejců stále roste, nově festival plný hudby (1 ozvučená hlavní stage a 1 tzv. busking point), divadel pro malé i velké a workshopů všemožného zaměření. Součástí budou i hry pro děti, s kterými nám pomohou mníšečtí skauti a umisťovací výstava domácích mazlíčků, kde jednání s útulky zaštiťuje Hana Kotoučová. Připravujeme i tombolu, kde budete moci vyhrát nejen předměty s uměním souvisejícími.

Festival hudby, divadel i workshopů pro děti i dospělé

Jednotlivé prvky festivalu budou roztroušeny po celém náměstí od kostela až k zámku, aby se vzájemně nerušily. Začneme v 9 hodin ráno a skončíme po 19. hodině. Z bohatého programu si jistě každý vybere. Nabídka jídla a pití bude rozmanitá, tak věříme, že s námi zůstanete celý den. Můžete se potkat s přáteli, podpořit sousedy, užít si hudbu, zatančit si a inspirovat sebe i nás. Vstupné bude dobrovolné. Přispět nám budete moci do připravených kasiček a umělcům do klobouku. Sponzoři akce jsou vítáni.
Pokud jste umělecky nebo tvořivě zaměřenou osobou a chcete prezentovat své výrobky, um nebo máte pocit, že se do konceptu festivalu hodíte, můžete se i vy stát jeho součástí. Vše potřebné najdete na našich stránkách: http://mezilidmi.cz/. A jsme i na facebooku! Děkujeme Městu Mníšek pod Brdy za podporu! Zaškrtněte si 18. květen ve svých kalendářích a „přiďte pobejt“.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se