Jedna výzva, spousta zážitků

Jedna výzva, spousta zážitků

Praha-Braník - tým SK Zahořany v cíli štafetového závodu.

Ty a tvůj tým, jeden víkend, 360 km dlouhý štafetový běh podél Vltavy ze Šumavy až do Prahy.

Sobota 10:40, jihočeský Zadov: 3, 2, 1 – start.
Neděle 17:16, Praha, areál Hamr v Braníku: cíl.
Takto zjednodušeně by se dal shrnout letošní běžecký štafetový závod Vltava Run 2019 pro tým SK Zahořany. Ale co tomu předcházelo a co pro to bylo nutné udělat na trati závodu, si ten, kdo neviděl, asi neumí představit.

Začalo to v říjnu 2018, kdy jsme usoudili, že i tak malá obec jako jsou Zahořany, se může skvěle prezentovat na celostátní úrovni. A nejen celostátní, mezi účastníky byly i týmy z ciziny (Slovenska). Nejdříve bylo nutno se do závodu kvalifikovat. To se podařilo zásluhou kapitána Jirky, který sepsal „příběh“ o naší vesničce, o našem běhání. Příběh zapůsobil na organizátory natolik, že byl náš tým SK Zahořany vybrán mezi 50 týmů, které nemusely do „loterie“ o přihlášení. Zbylých 250 míst bylo vyprodáno za necelou 1 minutu. Následovalo skládání týmu 12 běžců a běžkyň, odhodlaných do tohoto závodu jít, zaplatit nemalé startovné a připravit se tak, aby byl každý schopen během jednoho dne uběhnout 3 úseky po zhruba 10 km z celkových více než 360 km. Ve dne i v noci, za slunce i v dešti, za tepla i v zimě.

Podařilo se a začala půlroční příprava. Bylo nutno běhat, běhat a běhat, a to převážně v nepříznivých zimních podmínkách. Také jsme se museli připravit logisticky. Kdo, kdy, odkud a kam poběží, kdo s kým pojede v autě, kde se bude odpočívat, atd. Zkrátka, aby vše klaplo a vždy byl na správném místě ten správný běžec či běžkyně.

A potom to přišlo: 10. 5. 2019 večer odjezd na Šumavu, týmová porada v hotelu Rohanov a ráno na start. Začal to Honza H., pokračoval Martin, Ondra, Jirka, Michal, Zuzana, Petr, Radek, Marek, Láďa, David a Honza P. A tak třikrát dokola. Běželo se v zimě, chvílemi v dešti, často v blátě. Ve dne i v noci. Běžci byli unavení, nevyspalí, ale odhodlaní dosáhnout co nejlepších výsledků. A to se také podařilo. Všichni členové naší štafety se proti předstartovní predikci výrazně zlepšili a do pražského Braníku doběhli s téměř dvouhodinovým náskokem v čase 30 hodin 36 minut 40 sekund na krásném 56. místě z 295 týmů. Únava nebyla vidět, zpocená těla nebyla cítit. Byly tu jenom šťastné úsměvy všech, kteří překonali nejen nepřízeň počasí, ale hlavně sami sebe.

A byl tady jediný vítěz: TÝM.

A co říct na závěr? Příští rok znovu – Jedna výzva, spousta…

Zadov na Šumavě – start Vltava Run 2019
Předávka štafety

 

Počasí nebylo na naší straně.
Část týmu očekává běžce na předávce Štola Josef.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se