Na Skalce proběhne koncert na podporu Aničky z Mníšku

Na Skalce proběhne koncert na podporu Aničky z Mníšku

Aničce Hlavicové je 19 let a bydlí s rodiči v Mníšku.

Poslední červnovou sobotu proběhne na Skalce od 12 hodin benefiční koncert na podporu Aničky Hlavicové. Výtěžek tohoto koncertu využije Anička pro svou velmi finančně náročnou léčbu a ke splnění svých sportovních snů.

Na koncertě vystoupí tito účinkující:

  • SEDMÝ SMYSL
  • PURE OLCOHOLIC PUNK
  • COVERS FOR LOVERS
  • 008
  • BRÜNNFIELD
  • JOHNNY ROSE

Vstupné na místě: 200 Kč, držitelé ZTP průkazu a děti do 15 let zdarma.

Na koncertě vystoupí šest kapel.

Kdo je Anička a proč právě pro ni připravujeme benefiční koncert?

Aničce Hlavicové je 19 let a bydlí Mníšku pod Brdy. Ještě ji nebyl ani rok, když jí lékaři potvrdili Spinální Muskulární Atrofii. Onemocnění s velmi špatnou prognózou. V důsledku onemocnění vyžaduje celodenní péči, není schopna samostatně dýchat, odkašlávat, sama se pohybovat anebo přesunovat. Nepodá si, co potřebuje. Má velmi slabé ruce a jejich schopnosti jsou závislé na stupni únavy. Je odkázána na vozík, který musí být vybaven ortézou pro sed a dalším nezbytným vybavením jako např. plicní ventilátor, odsávačka, náhradní zdroj. Životně důležité je pro ni udržení průchodnosti dýchacích cest a funkční plicní ventilátor.
Celodenní péči zajišťuje hlavně maminka. Stará se o ni trpělivě a s láskou. Výjimkou je škola a některé aktivity, kde péči zajišťují asistentky. Úspěšně odmaturovala na střední škole a chystá se na další studia na vysoké škole.
Kromě školy ráda sportuje. Hraje boccia, což míčový sport vycházející z pétanque. Oblíbenou, ale náročnou aktivitou je cestování, kdy si musí sebou vést veškeré vybavení. Ale ani to ji nezastaví.

Anička ráda hraje hru boccia.
Anička ráda cestuje. Zde na výletě v Krkonoších.

 

Pro všechny dobré lidi, kteří chtějí na léčbu Aničky přispět, byl zřízen účet u FIO banky: 2800811281/2010.

Jménem Aničky děkujeme všem za příspěvky.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se