Oddíl Krav Maga přijímá nové členy

Oddíl Krav Maga přijímá nové členy

Trénink mladých adeptů systému sebeobrany Krav Maga. Foto: www.krav-maga-point.cz

Tréninky pro děti
Školní rok pomalu končí a tím i tréninky sebeobrany Krav Maga. Trénovali jsme pravidelně každý pátek od 13:45 do 16:45 ve školní tělocvičně. Děti se naučily mnoho nových věcí. Většina dětí chce v dalším školním roce pokračovat a již se nám hlásí další noví zájemci.
Krav Maga je moderní, praktická soustava sebeobranných technik, které jsou přizpůsobeny každé věkové skupině. Něco jiného se učí mladší děti, něco jiného junioři a dospělí. Záleží na tom, v jaké sociální skupině se nacházejí a jaké jsou pravděpodobné problémy, které řeší.

Cílem tréninků je naučit děti bránit se různým způsobům napadení, a především jak napadení předcházet. Když už k napadení dojde, učíme děti, jak vyhrocenou situaci uklidnit, jak se v případně napadení zachovat, co říkat apod.
Krav Maga není soutěžní sport, nehledáme toho nejlepšího v klubu. Studenti se účastní jednou za půl roku testování, kde skládají tzv. technické stupně. Studenti po splnění testu dostávají nášivky, které vyjadřují, že jejich technická úroveň dosáhla požadované úrovně, a že mohou postoupit na vyšší stupeň. Takto postupuje každý podle svého věku a zkušeností, zlepšuje své dovednosti a schopnosti. Testování je pro děti motivací k růstu a zlepšování se, a také, aby ukázaly rodičům, co se již naučily.

Techniky nacvičujeme bezpečně, většinou ve dvojicích. Jeden z dvojice drží lapy nebo úderové bagy, druhý nacvičuje danou techniku. Chceme, aby se děti cítily na tréninku bezpečně, bavilo je to, a aby odcházely z tréninku spokojené, že si zacvičily a něco užitečného se naučily. Dnes mají všichni studenti ochranné pomůcky jako suspenzory a boxerské rukavice. Tyto pomůcky, které rodiče dětem pořídily, velice zkvalitnily výuku a také zajistily větší bezpečnost dětí.

Krav Maga rozvíjí člověka, jeho koordinaci, sílu, sebeovládání. Studenti získávají sebevědomí, a tím pak na různé situace začínají reagovat jinak, než by reagovali dříve.

Tréninky pro dospělé
V pátek večer od 17:30 do 19 hodin probíhají v nové sportovní hale ve škole tréninky dospělých.
Noví zájemci, děti i dospělí, se mohou přihlašovat přes naše webové stránky www.krav-maga-point.cz, nebo na telefonu 777 633 755.

Přeji všem příjemné léto a v září se budu zase těšit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se