Tříkolka cestu z Prahy zvládla za 2 hodiny a 7 minut

Tříkolka cestu z Prahy zvládla za 2 hodiny a 7 minut

Cesta do Mníšku byla zatím nejdelší, kterou Proseccolo ujelo po vlastní ose.

Zaslouženou pozornost návštěvníků sobotního farmářského trhu budila malá italská tříkolka značky Piaggio, kterou si manželé Novákovi přebudovali na pojízdní prosecco bar.

Jízda na mníšecké trhy byla pro tříkolku pojmenovanou jejími majiteli Prosecollo zatím nejdelší trasou, kterou s ní pan Novák po vlastní ose absolvoval. A protože s ní na dálnice nesmí, musel se z pražských Strašnic, kde bydlí a také tříkolku parkuje, vydat do Mníšku přes Zbraslav, Černošice, Dobřichovice a Řevnice. Jízda mu trvala přesně 2 hodiny a 7 minut. Při představě, že s ní musel překonat stoupání z Řevnic až na brdský hřeben, ani nikoho nepřekvapí, že ho v kopci předjel nejeden cyklista.

Manželé Novákovi přestavěli Piaggio Ape na pojízdní bar.

A protože je kabina tříkolky dimenzována pouze pro řidiče, musela paní Nováková přivézt prosecco a vybavení pro bar jiným vozem.

Technické údaje – Piaggio Ape 50
Užitkové vozidlo vyráběné v Itálii od roku 1948 dodnes.
Celková hmotnost vozidla je 510 kg, z toho užitečná hmotnost činí 205 kg.
Obsah motoru je 49 ccm. Nádrž má obsah 10 litrů (benzín).
Při průměrné spotřebě 2,7 litru na 100 km ujede s plnou nádrží 300 km.

Pana Nováka ovšem humor nepřecházel ani v parném sobotním dopoledni a zažertoval: „Přemýšlím, že do tříkolky vezmu manželku s dcerou a zajedeme s ní do Chorvatska. Když vyjedeme 1. července, tak 18. prosince bychom mohli být na místě.“

Kabina italské tříkolky je dimenzována pouze pro 1 osobu.

S tříkolkou Prosecollo  a sympatickým panem Novákem se můžete potkat i na dalším trhu Najíme se, který se bude konat v sobotu 31. srpna na travnaté ploše před zámkem.

Použitá foto: autor článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se