Cyklobus jezdí i o letních prázdninách

Cyklobus jezdí i o letních prázdninách

Interiér cyklobusy s úchyty na jízdní kola. Foto: www.pid.cz

V nepracovní dny (víkendy a státem uznané svátky) spojuje Dobřichovice s Brdskými Hřebeny populární linka PID CYKLOBUS.

Cyklobus jezdí 9x denně (z toho 5x z Dobřichovic a 4x nazpět z Kytína) ve dvouhodinových intervalech na trase:
Dobřichovice, nádraží – Černolice – Řitka – Řitka, Bučina (na znamení) – Mníšek pod Brdy, náměstí – Mníšek pod Brdy, Kaple – Kytín, náves.

  • z Dobřichovic vyjíždí v 8:30, 10:30, 12:30, 14:30 a 16:30
  • z Kytína vyjíždí v 9:30, 11:30, 13:30 a 15:30

Provoz linky je zajištěn upraveným autobusem pro přepravu 25 jízdních kol připevněných v úchytech. Platí zde Tarif PID, v cyklobusu se jízdní kolo přepravuje za 16 Kč.

Spoje linky navazují v Dobřichovicích na vlaky linky S7 (trať 171 Praha – Řevnice – Beroun) z obou směrů. Nástupní zastávka na zdejším nádraží je umístěna na parkovišti vedle nádražní budovy.

Z Mníšku pod Brdy nebo Kytína mohou vyznavači bicyklů vyrazit po značených cyklistických trasách, sledovat lze i pěší turistické trasy či krajem projíždět po mnoha lesních cestách. Linka je výhodná pro rodiny s dětmi i pro cyklisty, kterým se nechce zdolávat náročné stoupání z údolí Vltavy a Berounky.

jízdní řád cyklobusu ke stažení: Cyklobus

Plánovaná červencová uzavírka Tyršovy ulice v Dobřichovicích se provozu cyklobusu téměř nedotkne. Posune se jen jeho nástupní zastávka na parkoviště cca 15 metrů za třetím vjezdem (pouze v termínu 8.-17.7.).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se