Na Skalce budou v září vystavovat 4 umělci

Na Skalce budou v září vystavovat 4 umělci

Autorem je Robert Musil.

V termínu 7.-29. září 2019 můžete v budově kláštera na Skalce navštívit výstavu obrazů Roberta Musila a plastik Jana Kmenta.
Ve stejné době budou v nedalekém kostelíku sv. Maří Magdaleny vystavovat výtvarník Michal Kroutil a grafik Jaroslav Picka.

V klidném prostředí skaleckého kláštera můžete shlédnout výstavu obrazů Roberta Musila a plastik Jana Kmenta.

 

Robert Musil (* 1961) – žije a pracuje v Praze.
Je samouk, používá techniku piplage, kdy jsou rozličné ornamenty a tvary vyřezávány a vystřihovány z papíru a tkanin a pomocí lepidel sestavovány na šepsované vrsty juty. Závěrem jsou tyto struktury opatřeny další vrstvou šepsu a pomalovány akrylovou barvou. Uskutečněné výstavy :  2003 – café Gallery – Praha, 2005 – kavárna Serpentýna – Praha, 2009 – kavárna divadla Viola – Praha, 2012 – Špalíček – Muzeum Prostějovska – Prostějov, 2013 – café Alternatif – Praha. www.poo.estranky.cz

 

Jan Kment (* 1961)
Vyučil se reprodukčním grafikem. Studoval textařství, herectví, dva roky dramaturgii na DAMU. Tři roky docházel do sochařského atelieru K. Gebauera jako „hostující student“. Živil se jako grafik, topič, loutkář, bytový architekt, zedník apod. V roce 1983 vystavoval v krčském kulturním středisku abstraktní „Papírové plastiky“. První figurální fantazie z betonu, dřeva a zámečnických prvků vytvořil koncem osmdesátých let v kotelně Československého rozhlasu. Tyto práce vystavoval v roce 1991 v klubu Jazzové sekce pod názvem „Beton a spol“. V letech 1991 – 1995 se zúčastnil několika společných výstav a projektů VŠUP, v Karolinu, Vojanových sadech, na Výstavišti, Mezi ploty atd. Roku 1997 vyvěsil v divadelním klubu Rubín vyprané prádlo pod názvem „Procházka po nebi“. V létě 2012 se zúčastnil společné výstavy pěti sochařů „Napříč materiály“ v televizním Rohlíku. Posledním výtvarným projektem byla výstava soch, kreseb a básní „Trámy v oku“ v Jazzové sekci.

Autorem plastiky je Jan Kment.

V interiéru kostelíka sv. Maří Magdaleny předvedou svá díla výtvarník Michal Kroutil a grafik Jaroslav Picka.

Michal Kroutil (* 1976)
Studoval fotografii a angličtinu. Celý život jej zajímají motocykly a závodění. Vedle vůně benzinu a fascinace rychlostí začal ve svém volném čase malovat a postupně se jeho tvorba rozdělila na dvě nosná témata. Rád má moderní malířství s velkou mírou abstrakce s důrazem na to, aby o konkrétním obrazu divák přemýšlel a pak jej fascinují ikony stříbrného plátna, sci-fi a horroru. Na výstavě na Skalce lze vidět průřez celou jeho tvorbou.

Autorem je Michal Kroutil.

Jaroslav Picka
Studoval Vysokou školu obchodní v Praze a po studiu nastoupil jako referent na Ministerstvo kultury. Jeho zájmy se však volnomyšlenkářsky ubírají jiným směrem. Jeho tvorba prošla dlouhým vývojem od realistických a konkrétních motivů až k abstraktním prvkům a hrubému, surovému vyobrazení jakéhokoliv tématu. Jeho práce si konstantně udržují temnější snovou atmosféru. V současné době se věnuje převážně počítačové grafice, linorytům a tetování.

Autorem je Jaroslav Picka.

Vernisáže obou výstav jsou naplánovaný na stejný den, proběhnou v sobotu 7. září od 13 resp. 14 hodin.
Ve 13 hodin začne vernisáž výstavy v kostelíku, o hodinu později bude zahájena vernisáž v klášteře.

Pro zájemce o vernisáže bude přistaven autobus:

  • 12:35 – odjezd od Domova pro seniory Pod Skalkou
  • 12:40 – odjezd z náměstí F.X. Svobody
  • 16:40 – odjezd ze Skalky nazpět do Mníšku

Otevírací doba výstav v září 2019:

pondělí:                           zavřeno

úterý-pátek:                     13:00 – 17:00

sobota, neděle + svátky: 10:00 – 17:00

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se