Prohlídky pro děti a vyhlídka z věže otevřeny i po prázdninách

Prohlídky pro děti a vyhlídka z věže otevřeny i po prázdninách

Princezna Anička. Foto: Anna Čelouchová

Ani po začátku školního roku nebudou návštěvníci zámku ochuzeni o prázdninovou nabídku. Otevřeno je od úterý do neděle a o každém víkendu a ve svátek zůstávají v nabídce nejen klasické prohlídky pro dospělé, ale i prohlídky pro rodiny s dětmi od tří do devíti let. Zde se sice rodiče nedozvědí historii zámku, zato jejich ratolesti si užijí spoustu zábavy.

Děti se budou procházet komnatami, dozvědí se něco málo o životě na zámku a při tom si budou povídat s pohádkovou průvodkyní. S princeznou Aničkou je čeká hádání pohádek, s královnou Elsou hledání zatoulaného Olafa, s paní hraběnkou si představí zámecké skřítky a trpaslíky. K nabídce dětského programu náleží i Kouzelné sklepení s pohádkovými postavami a výtvarný ateliér s malováním. Na dětskou prohlídku se nezapomeňte rezervovat.

O víkendech zůstává otevřena také vyhlídka z hodinové věže. Návštěvníci vystoupají po dřevěném točitém schodišti, které používalo služebnictvo a někdy i soukromé návštěvy zámeckého pána. Sloužící tudy chodili přikládat do kamen, návštěvy na karetní dýchánky. Jako odměna po vystoupání šedesáti schodů se nabídne netradiční pohled z ptačí perspektivy po nejbližším okolí zámku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se