Sportovního dne se zúčastnilo pět tříd prvňáků

Sportovního dne se zúčastnilo pět tříd prvňáků

Sportovní den probíhal na hřišti u ZŠ Komenského. Foto: autor článku

Stejně jako v letech 2016, 2017 a 2018 navazuje spolek OK Dobříš na spolupráci se ZŠ Komenského 420 a městem Mníšek pod Brdy v rámci podpory pohybu našich dětí.  Cílem je nabídnout malým žáčkům zdravou sportovní náplň volného času.

Dětí se nám do spolku OK Dobříš – oddílu sportů v přírodě hlásí mnoho, ale jejich sportovní připravenost k zdravému pohybu je rok od roku horší. Rodiče dětí mají čím dál tím častěji představu, že jim z jejich domácích medvídků uděláme sportovce tělem i duší. Přesto se snažíme nabídnout členství většině dětí, s upřednostněním těch, které se opravdu chtějí hýbat. Děti tak mohou již odmalička čerpat zkušenosti nejenom od nás trenérů, ale rozvíjet se zároveň spolu s rodiči stejným směrem. Je totiž důležité, aby kolem sebe viděly příkladný přístup svých nejbližších. Orientační běh se tak dostává do hledáčku aktivních rodičů, kteří hledají pro děti ten správný sport, v němž by mohly rozvinout svůj talent, vztah k přírodě i pohybu samotnému.

Akce se uskutečnila na hřišti ZŠ Komenského ve čtvrtek 12.9.2019 a zúčastnilo se jí cca 100 žáků prvních tříd. Pro děti jsme připravili měřený závod s elektronickým ražením, zvířátkový orientační běh, štafetový běh a výklad o orientačním běhu s ukázkou běžecké abecedy.
Pod dohledem Jany Bochenkové a Martina Bambouska, trenérů OK Dobříš, s pomocí Jana Bambouska a Michaely Bambouskové, se akce zúčastnilo všech pět prvních tříd ZŠ Mníšek pod Brdy. Vše jsme připravili brzy ráno tak, aby se děti po příchodu do školy mohly hned přesunout na hřiště. Následoval výklad zaměřený na dopolední program, společné rozcvičení spolu s učitelkami a rozdělení na jednotlivé disciplíny. Jako již tradičně nejvíce děti zaujal měřený okruh s elektronickými čipy, ale líbil se jim i zvířátkový orientační běh (děti hledají symboly zvířat namísto čísel), stejně jako abeceda s výkladem o našem sportu pod vedením Jany Bochenkové. Štafetový závod s jedním okruhem pro každé dítě byl pro někoho možná dlouhý, ale až na několik málo výjimek ho všechny děti s mohutným povzbuzováním svých spolužáků nakonec zvládly.

Poděkování patří všem zmiňovaným, kteří akci připravili a zorganizovali, dále pak paní ředitelce Michaele Pažoutové za dlouhodobou podporu a vstřícnost. Děkujeme také městu Mníšek pod Brdy za dlouholetou podporu pohybu dětí v našem regionu.

Pro více informací o našem oddílu navštivte webové stránky:
OK Dobříš – oddíl sportů v přírodě

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se