Mníšečtí Vlčáci se silné konkurence nezalekli

Mníšečtí Vlčáci se silné konkurence nezalekli

Do cíle štafety dobíhá Natálie Vlčková jako první.

V sobotu 28. září 2019 jsme na hřišti u ZŠ Komenského 420 uspořádali atletické závody přípravek, kterých se zúčastnilo asi 50 dětí. Vedle borců z pořádajícího klubu SK Vlčáci se do Mníšku sjely děti z oddílů Atletika Líbeznice, ASK Dipoli, Olymp Praha, Střela Žebrák, Lokomotiva Beroun (vyslala sem pouze své nejlepší sportovce, kteří vedou Brdský běžecký pohár) a velice početná skupina byla z Dukly Praha.

Na malé závodníky a závodnice čekaly 3 disciplíny: sprint na 60 metrů, skok daleký a štafetový běh na 4×60 metrů. Velká konkurence nám na zisk některého z kovů dávala malé naděje, ale i přesto se nám zadařilo a naši svěřenci získali několik medailí.

Závodnici museli nejprve zdolat trať dlouhou 60 metrů.
Další disciplínou byl skok daleký.

V jednotlivcích brala v mini přípravce dívek (ročníky 2010-2013) 2x stříbro Natálie Pixová, a to ve sprintu na 60 m a skoku dalekém. Medaile stejné hodnoty ve stejných disciplínách vybojovali také Štěpán JirkovskýNatálie Vlčková závodící v kategorii přípravka chlapců resp. přípravka dívek (obě kategorie jsou ročníky 2008-2009).

Dařilo se nám i ve štafetovém běhu na 4×60 m. Čtveřice Vlčáků II v kategorii mladší přípravka mix (ročníky 2010-2013), ve složení: Natálie Pixová, Antonín Požárský, Matěj Šinágl a Václav Jetel, doběhla na druhém místě. Bronzové medaile ve stejné kategorii brali Vlčáci III ve složení: Barbora Peřinová, Roman Brázdil, Jakub Černý a Maxmilián Rulf.

V kategorii nejmenších dětí brali Vlčáci stříbro a bronz.

Největším překvapením bylo prvenství naší štafety Vlčáci I v kategorii štafeta přípravek mix (ročníky 2008-2009), která běžela ve složení: Nicol Doležalová, Alice Gürtnerová, Štěpán Jirovský a Natálie Vlčková. Ve vítězném čase 38:2 za sebou Vlčáci nechali favorizované štafety z Lokomotivy Beroun (38:5) a Dukly Praha (38:7). Výsledné časy svědčí o tom, jak vyrovnaný závod to byl, a že se naši zlato doslova urvali na cílové pásce.

Vlčáci zvítězili ve štafetě starších přípravek.

 

Závěrem bych chtěl pochválit všechny naše začínající borce, kteří se postavili na start s ostřílenými závodníky. Obzvláště pak ty nejmenší, neboť závodili i s o 2 roky staršími dětmi. Považuji za důležité, aby si děti už v takto malém věku vyzkoušely závody se staršími. Zvyknou si totiž na závodní tempo, které je už jiné než-li to tréninkové.
Nemá cenu dětem nasazovat růžové brýle, když by pak měly v 8-10 letech zjistit, že jim už tzv. ujel vlak. Je to totiž velmi pravděpodobné, že by pak přestaly na atletiku chodit, a zůstaly raději u PC, kde zvítězí pokaždé.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se