Vlčáci brali na Julisce medaile všech barev

Vlčáci brali na Julisce medaile všech barev

Možnost závodit na Julisce byla pro Vlčáky mimořádnou událostí. Foto: autor článku

V pondělí 14. října 2019 se náš klub, na pozvánku Dukly Praha, zúčastnil klubových přípravkových závodů na stadionu Juliska, kde se každým rokem pořádá také extraliga mužů i žen nebo Mistrovství ČR.

Na zakončení závodní sezóny 2019 jsme si už nemohli přát nic lepšího. Počasí bylo jako stvořené na lámání osobních rekordů. Chtěl bych pochválit všechny naše závodníky, kteří se nezalekli a nebáli se postavit na start s atlety Dukly Praha. Závodů se zúčastnilo téměř 200 dětí, a proto nás trenéry potěšily výkony našich svěřenců, kteří se v silné konkurenci rozhodně neztratili a dokázali „urvat“ čtyři medaile.

Závodilo se ve dvou disciplínách, běhu na 200 metrů a hodu kriketovým míčkem. Krásné výkony za sebou zanechala v hodu 5. místem Nicol Doležalová (ročník 2009), v běhu 4. místem Natálie Pixová (ročník 2010) 2010, v běhu 3. místem Štěpán Jirovský (ročník 2008), svou medailovou premiéru už má za sebou 2. místem v běhu Sofie Kalčíková (ročník 2013), a svůj první zlatý double v atletických disciplínách si odbyla v hodu i běhu Natálie Vlčková (ročník 2009).

Je důležité, aby se mladí atleti účastnili každého atletického závodu, který se naskytne. Jen tak se mohou posouvat dopředu. To nejdůležitější je pak píle a výdrž, kterou by měl mít každý, kdo chce něco dokázat.

Atletický závodní rok 2019 už je za námi a my se už budeme soustředit a připravovat na rok 2020, ve kterém kde bychom si moc přáli protlačit naše některé šikovné atlety na Mistrovství ČR mladšího žactva.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se