Podzim u skautských oddílů

Podzim u skautských oddílů

Světlušky při luštění hlavolamu na pražské Novoměstské radnici.

Podzim plný vody
I takto by se dala shrnout aktivita skautských oddílů po prázdninách. Výpravy na vodu zahájila osmička odvážných Vlčat, která se statečně poprala s Berounkou.

Vlčata na Berounce.

Dalším počinem byla reprezentace na akci „Přes 3 jezy“, která patří už od roku 1939 mezi oblíbené vodácké závody. Trať dlouhá 6,5 km začíná na Císařské louce a posádky provede atraktivní trasou kolem Vyšehradu, Národního divadla a pod Karlovým mostem až ke Štvanici. Vedoucí, kteří obsadili tři rafty, se zařadili mezi rekordní počet 1 201 zúčastněných lodí. Rozhodčí napočítali na všech jezech celkem 109 zalitých nebo „cvaklých“ lodí. Naše posádky mezi nimi nebyla a svou první účast zvládly bezchybně.

Oddíloví vedoucí na Čertovce.

Celoroční plány se úspěšně rozbíhají
Mníšecké oddíly se však nedržely jen vody. Začátek podzimu nastartoval nová dobrodružství, která budou děti provázet po celý školní rok. Světlušky obdržely tajemný dopis od dědy ze mlýna a vydaly se za ním na návštěvu, aby tajemství rozlouskly. Skautky pro změnu přenocovaly v klubovně a podnikly noční hru po Mníšku. Dráčatům byl svěřen velký úkol v zaplnění sbírek Národního muzea.  Inspiraci sbírali v Technickém muzeu v expozici dopravních prostředků a nakoukli i do tajemných hlubin dolu. Za zmínku stojí také Světluškami navštívená senzační výstava Hlavolamy a hry.

Dráčata přemýšlí nad úkolem doplnit sbírky Národního muzea.

Použitá foto: autorky článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se