Neposední tygříci potěšili seniory

Neposední tygříci potěšili seniory

Děti se zapojily se společně se seniory do tvoření. Foto: autorka článku

Obyčejný listopadový den, čtvrtek 22.listopadu, se pro děti ze školky Neposedný tygřík stal rázem neobyčejným, když se vydali navštívit mníšecké babičky a dědečky do Domova pro seniory Pod Skalkou. Toto milé setkání několika generací se uskutečnilo dopoledne v ergoterapeutické dílně domova.

Po zaklepání otevíráme dveře a vstupujeme do místnosti, z níž na nás dýchá příjemná atmosféra. Děti to cítí a není znát jakýkoliv ostych. Místnost je plná usměvavých tváří babiček, jednoho dědečka a vstřícných pečovatelek. Všichni mají právě plné ruce práce, ale vítají nás vlídnými pohledy a s otevřenou náručí. Na uvítanou dostáváme krásné dárky: ručně šité hračky a něco na zub. Ani děti nejdou s prázdnou a na tuhle návštěvu s sebou nesou obří obrázek doplněný vtipnými hláškami o životě.

Nestačíme se divit, kolik krásných věcí tu vzniká přímo před námi. Šité hračky a dekorace, korálkové náramky a náhrdelníky, pletené věnečky z papírových proužků, ozdobná klubíčka, indiánské lapače snů a mnoho dalšího.

Krásným překvapením je pro tygříky společné tvoření andělíčků, které připravily pečovatelky. Obě skupiny se brzy promísí a o zábavu je postaráno. Někdo se víc zapojí rukama, jiný povídáním a další třeba úsměvem a pozorováním toho cvrkotu. Všechno k tomu patří a všem je nám tak dobře.

Na památku si tu ještě kupujeme nějaké drobnosti a hřeje nás u srdce, že výtěžek z prodeje půjde na zřízení speciální odpočinkové místnosti přímo v tomto zařízení. Děkujeme a těšíme se na nějaké další společně strávené chvíle.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se