Na nové klubovně nám záleží

Na nové klubovně nám záleží

Skauti při brigádě v Libuši.

Ve Zpravodaji i na vlastních webových stránkách často zveřejňujeme novinky z výprav, výletů skautských družin a oddílových schůzek.

Ukazujeme, jak se snažíme vést děti k lásce k přírodě, sportu, kultuře, naučit je samostatnosti i pomoci ostatním.  Mnohokrát jsme zmínili i plánovaný projekt výstavby nové klubovny, která nám poskytne pevnější základy a lepší podmínky. A právě tento velký projekt v mnohém prověří nejen naši vytrvalost, často nás učí také o pomoc si říct.

Malými kroky vpřed
Pozemek v prostoru mezi novou zástavbou a dálnicí v Edenu ohraničuje budoucí plot a na vymezeném prostoru od podzimu září nově položená základová deska. Pokud máte zkušenosti se stavbou, umíte si představit, kolik mravenčí práce a papírování pod ní obrazně leží.
Další etapy budou přibývat, ale vyžadují poměrně velký rozpočet. Hrubá stavba je oceněna zhruba na 1,3 milionu, posledními kroky budou finální práce a vybavení, které si vyžádají sumu ve stejné výši.
Část financí, doufejme, přinesou podané žádosti o grant nebo příspěvky. Znovu musíme děkovat nejen stálé podpoře městského zastupitelstva, velkým partnerem je nám i Skautská nadace Jaroslava Foglara nebo soukromé firmy. Velkou pomocí, a hlavně také psychickou podporou, byla veřejně vypsaná sbírka.

Roman Freisleben (vůdce střediska Skalka) a David Bílek (jeho zástupce) při oficiálnímu předání stavebních prací po realizaci základové desky.

Děkujeme, každý příspěvek je důležitý!
Prostřednictvím portálu darujme.cz jsme se snažili v adventní době oslovit i vás, kamarády, rodiče a velmi úspěšně. V relativně krátké době nám do rozpočtu přispělo 62 lidí celkovou sumou 100 279 Kč.  Ale nechceme jen setrvale vypisovat žádosti a prosit o peníze. Rádi jsme přijali i nabídku brigády. V pražské Libuši nám byl ve dvou etapách svěřen úkol odklízení bio odpadu ve veřejném parku a srovnání terénu (viz. přiložený snímek). Skupina dobrovolníků z oddílů Světlušek, Vlčat i starších Skautek a Skautů přispěla nejen k úpravě parku, ale také do stavebního rozpočtu.
Další důležitou brigádou, pro kterou však nebyl finanční motiv, ale kterou považujeme za samozřejmý příspěvek našemu životními prostředí, byla účast na sázení stromů ve Všenorech. I zde se objevil důstojný počet našich členů.

Použitá foto: autorky článku

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se