Hasiči drželi 59 dní nepřetržitou službu

Hasiči drželi 59 dní nepřetržitou službu

Zásah při požáru lesní školky u Kytína.

Vládou vyhlášený nouzový stav přinesl pro naši výjezdovou jednotku nové úkoly související s hrozbou epidemie COVID 19.

K tomu se navíc přidala úplná uzavírka silnice z Mníšku do Řevnic od 15.3., která prodloužila dojezdovost jednotky HZS z Řevnic o 15 minut. Uzavírka pro nás tedy znamenala sloužit až do 12.5. v naší mníšecké zbrojnici nepřetržitou službu v režimu JPOII (výjezd jednotky do 5 minut od nahlášení události), kdy zde museli být nonstop přítomni alespoň čtyři lidé.

V tomto období 59 dní jsme vyjížděli k 9 dopravním nehodám a 15 požárům. Dalších 8 výjezdů jsme absolvovali kvůli technické pomoci, z čehož byly 3 transporty pacientů v režimu COVID. Ke každému pacientovi se mělo přistupovat, jako že je COVID pozitivní, a tak jsme na sobě měli ochranné obleky. Celková doba strávená na zásazích představuje 44 hodin a 5 minut.

Od 7.4. do 15.5. jsme před naší zbrojnicí denně vydávali dezinfekci občanům Mníšku pod Brdy, Rymaně a Stříbrné Lhoty, s tím, že každá domácnost dostala 0,5 litru tohoto roztoku. Nevyzvedli si ji ale všichni, zůstalo nám asi 50 % z celkového množství, které budou využity při případných dalších mimořádných situacích.

Pomoc jsme nejen poskytovali my, ale našla se i řada lidí, která si na nás vzpomněla. Chtěl bych poděkovat panu Martinu Klikorkovi z řitecké restaurace Panský dvůr, který nám po dobu naší nepřetržité služby posílal obědy s výraznou slevou. Slevu na zakoupené jídlo nám dávali také Pizzerie Al Capone a Kebab House Mníšek pod Brdy. Paní Kristyně Vávrové děkujeme za donesené roušky, skautům za ochranné štíty vyrobené na Zbraslavi.

Závěrem bych rád poděkoval všem našim hasičům, kteří se v této náročné době zúčastnili výjezdů. Bylo to těchto 21 dobrovolníků: Michal Balej, Tomáš Bartoš, Václav Bláha st., Josef Dvořák st., Josef Dvořák ml., Miroslav Dvořák, Jakub Fila, Dominik Hájek, Tomáš Hájek, Pavel Jeřábek, Petr Jeřábek, Zdeněk Jeřábek, Roman Koudelka, Václav Kovář, Rudolf Kysela, Lukáš Lajvr, Petr Líva, Tomáš Pihar, Miroslav Rousek, Lukáš Sosna a Miroslav Šrámek.

Lukáš Lajvr a Tomáš Pihar v ochranných oblecích po transportu pacienta

Použitá foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se