Hudební program na mníšeckém náměstí otevře bigbítová legenda BRUTUS

Hudební program na mníšeckém náměstí otevře bigbítová legenda BRUTUS

Brutus na koncertě v roce 2016. Zleva: Franta Matějovský (zpěv, flétna, sax), Honza Bitman (baskytara), Sáša Pleska (zpěv, piáno), Vláďa Hasal (zpěv), Pavel Fišar (bicí), Vašek Trlica (kytara). Foto: Muzimax.cz

V rámci Skalecké pouti 2020 vystoupí v sobotu 18. července 2020 od 14 hodin na mníšeckém náměstí F.X. Svobody bigbítová kapela BRUTUS.

Rakovnická bigbítová legenda vznikla v roce 1967 pod názvem Mandragora a o sedm let později jí bylo odebráno povolení k veřejnému vystupování. Proto se musela přejmenovat na Elektronik a z téhož důvodu později i na Kyklop. Jako BRUTUS koncertuje od roku 1980 a může se pochlubit úspěšnými alby: Třikrát denně akt, Mám horečku, Somráci Live, Celý večer rock and roll, Gorila, Best of Brutus, Deme na to či Dík za číslo.

Brutus se vyjímá svým ryze bigbítovým pojetím a ten, kdo přijde téhle kapele na vystoupení, na ni rozhodne jen tak nezapomene. A zásluhu na tom mají především jejich originální texty. „Brutusáci“ si dokonce zkusili i filmovou dráhu, když v roce 1995 účinkovali ve filmu Indiánské léto (ukázku z tancovačky najdete mezi 23:30 a 30:22.

Ukázku z jejich dva roky starého koncertu si můžete poslechnout na YOUTUBE.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se