Pro vítězství na Neckyádě si dopádlovali kluci

Pro vítězství na Neckyádě si dopádlovali kluci

První do cíle dopluli kluci na Ponorce

V pořadí již 11. ročník NECKYÁDY proběhl na mníšeckém Zadním rybníku v neděli 19.7. odpoledne. Na start dorazila čtyři plavidla, na nichž byla vidět kreativita jejich stavitelů.

Pravidelné účastnice všech Neckyád (skutečně nevynechaly ani jeden ročník) se rozhodly absolvovat plavbu na třech nafukovacích velbloudech zahaleny do orientálních šatů se závoji a své spřežení pojmenovaly stylově KARAVANA (vtipem sršící moderátor ho překřtil na „Caravan of Love ben Žloutek Šejchan“). Zřejmě se jednalo o hurisky prchající ze sultánova harému. Tentokrát pluly bez své kapitánky, která zůstala s ortézou a berlemi na břehu.

Velbloudí Karavana se chystá ke startu

Miláčkem publika se stala bezesporu HNAČKA, a to jak díky svému vzhledu připomínajícímu plovoucí záchod, tak i zarputilostí a bojovností svého lodivoda. Její dominantou byla porcelánová záchodová mísa, na které se pohodlně usadila jednočlenná posádka, k dispozici měla i toaletní papír a štětku. I když do cíle dorazila bezkonkurenčně poslední, vysloužila si bouřlivé ovace publika, který její lítý boj s hladinou rybníka sledovalo ze břehu.

Hnačku porotci vyhodnotili jako nejoriginálnější plavidlo letošního závodu

Nejrychlejším účastníkem závodu byly tři spojené paddleboardy nazvané svými stvořiteli BIOSFIT CIRKUS, jehož osazenstvo tvořili trenéři a cvičenky populárního sportovního spolku. K pobavení publika předváděla nejmladší členka posádky na vratkém prostředním paddleboardu gymnastické kousky jako stojky a přemety, z nich některé končily v rybníce. I když byli bezkonkurenčně nejrychlejší, tak džentlmensky přenechali vítězné vavříny ostatním a do cíle dopluli až jako třetí.

Malá gymnastika z BiosFitu nadchla diváky svými kousky na plovoucím paddleboardu

Vítězi závodu se stala čtyřčlenná posádka skládající se z kamarádů ve věku od 7 do 14 let.
Své plavidlo nazvali PONORKA, které ale naštěstí nedostálo svému názvu a do cíle doplulo bez potopení. Kluci se zúčastnili již loňské Neckyády a nutno připomenout, že jsou zatím jedinou dětskou posádkou v historii této zábavné soutěže. Loni na stupně vítězů ještě nedosáhli, ale při stavbě nové Ponorky jim pomáhal dědeček, zřejmě „mořský vlk“, jehož zkušenosti přispěly k letošnímu úspěchu.

Zmožení, ale šťastní vítězové 11. Neckyády

Po celé odpoledne vládla výborná nálada. Letos nám přálo i počasí, takže průtrž mračen, kterou jsme tu zažili loni, nás úspěšně minula. K poslechu zahrála veselá kapela Holokrci, nejmenší diváky pobavil svými čarami kouzelník Martin Kellman. Přijel také Spolek Brdský šikula se svými experimenty, při kterých si mohli návštěvníci ověřit své smysly i motoriku, vyzkoušet, co vše dokáže tlak, tlaková síla i podtlak a na demonstračních pokusech se seznámit s termodynamickou rovnováhou v jednosložkové soustavě s dvěma skupenstvími.
Novinkou, která tradiční Neckyádu zpestřila, byla napínavá soutěž amatérských kuchařů O nejlepší kotlíkový guláš.
Celou akci slovem provázel pohodový a pohotový moderátor Jirka Hladovec.

Těšíme se již na další ročník Neckyády 2021.

Posádka ze spolku BiosFit si Neckyádu vyloženě užívala
Pravidelné účastnice Neckyád si pro druhé místo dopádlovaly na svých velbloudech
Úleva po úspěšně absolvované plavbě byla na jednočlenné posádce Hnačky znát
Holokrci zahráli hity napříč hudebními žánry
Malé diváky bavil svými triky a kouzly eskamotér Martin Kellman

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se