Na Starém sídlišti vznikne 18 parkovacích stání a chodník ve Lhotecké

Na Starém sídlišti vznikne 18 parkovacích stání a chodník ve Lhotecké

Ve Lhotecké ulici vzniká nový chodník

Byla zahájena výstavba chodníku v ulici Lhotecká a parkování na Starém sídlišti. Stavbu realizuje společnost ZNAKON, a.s. Staveniště bylo předáno ve středu 22.7, stavba by měla být dokončena nejpozději 30.9. 2020.

Bude vybudováno 18 nových šikmých parkovacích stání a dojde k opravě celé skladby vozovky v rozsahu těchto parkovacích míst. Bude postaven nový chodník v ulici Lhotecká včetně změny poloměru v křižovatce ulic Lhotecká a V Lipkách. Upravena bude také nástupní hrana autobusové zastávky.
Parkovací stání a chodník budou ze zámkové dlažby, vozovka a její vyspravení vlivem osazení obrub pak budou z asfaltového betonu. Snížení nášlapu chodníku na 20 mm (v místě přechodu pro chodce a ukončení chodníku) bude opatřeno varovným pásem ze slepecké dlažby.

Lhotecká ulice (od křižovatky se Skaleckou až po ulici V Lipkách) získá nový chodník

Jako každá stavba, tak i tato s sebou bohužel nese i dočasné zhoršení prostředí v jejím okolí po dobu výstavby. Město spolu s dodavatelem stavebních prací se vynasnaží, aby stavba postupovala v souladu se všemi předpisy a práce byly provedeny v co nejkratším možném termínu.

Po dobu trvání přechodné úpravy je dočasně přemístěna autobusová zastávka v ul. Lhotecká směr Stříbrná Lhota „Mníšek p. Brdy, Sídliště“  o cca 85 metrů po směru jízdy, cca 40 metrů za křižovatku s ulicí V Lipkách.

Autobusová zastávka musela být dočasně posunuta o cca 85 metrů směrem na Stříbrnou Lhotu
Dopravně inženýrské opatření se zákresy budovaného chodníku a nových parkovacích míst

Příslušnou dokumentaci najdete zde:

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se