Mníšek přivítá třetí ročník T-Mobile Olympijského běhu

Mníšek přivítá třetí ročník T-Mobile Olympijského běhu

Loni se do Olympijského běhu zapojilo v Mníšku téměř pět stovek sportovců a sportovkyň . Foto: archiv

Ve středu 16. září 2020 se v Mníšku pod Brdy uskuteční v pořadí již třetí ročník T-Mobile Olympijského běhu.

T-Mobile Olympijský běh je akcí, která připomíná mezinárodní Olympijský den a jedná se o vůbec největší běžeckou událost u nás. V jeden den a přesně v jeden čas vybíhá 75 tisíc běžců po celé České republice, ať už jako součást hlavních závodů, ve školních bězích nebo v rámci individuální výzvy v běžecké aplikaci.
T-Mobile Olympijský běh není jen čistě sportovní akcí, ale má i významný charitativní podtext. Z každého startovného jde část na podporu sportování dětí, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků.
Rok 2020 byl nejenom pro soutěživé běžce velmi nepříznivý. Většina závodů byla přesunuta z původních jarních termínů na podzimní nebo byla dokonce úplně zrušena. Původní záměr běžet T-Mobile Olympijský běh 17. června 2020 překazila světová pandemie kvůli šíření viru Covid-19. Novým celorepublikovým termínem se stala tedy středa 16. září 2020.

T-Mobile Olympijský běh se na Mníšku konal již v minulých letech, jedná se o oblíbenou sportovní aktivitu. Základna celé akce je na hřišti u základní školy, kde je nejen start a cíl všech běhů, ale kde mají běžci i veškeré zázemí a doprovodný program, např. ve formě přednášek od olympijského účastníka (letos se snažíme o účast plážové volejbalistky a účastnice olympijských her v Londýně 2012, paní Kristýny Kolocové-Hoidarové), protažení a zahřátí před závodem od profesionálních trenérů, zajištěno bude občerstvení během závodu i po něm.
Program T-Mobile Olympijského běhu je rozvržen do celého dne. V dopoledních hodinách budou závodit děti ze základní školy, odpoledne pak pro veřejnost, nejprve děti a od 18:00 přijdou na řadu i dospělí.

Registrace na místě není možná, proto vyzýváme všechny zájemce o včasnou registraci na webových stránkách závodu OLYMPIJSKÝ BĚH 2020.
Na všechny běžce, ať již amatérské nebo profesionální, ale hlavně nadšené do atletického sportu, se těší celý organizátorský tým BIOS Fit z.s.

Články z ročníků 2018 a 2019 najdete na:
Žáci odstartovali Olympijský běh
Olympijského běhu se v Mníšku zúčastnilo 468 lidí

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se